На які суми штрафуватимуть володимирчан за спалювання сухостою

05 Вересня 2019, 15:00
1180

За самовільне спалювання сухої рослинності або її залишків передбачена адміністративна відповідальність. 

Про це йдеться на сторінці Патрульна поліція Волинської області

«Згідно із чинним законодавством (ст. 77-1 КупАП), випалювання стерні, луків, пасовищ, ділянок із степовою, водно-болотною та іншою природною рослинністю, рослинності або її залишків та опалого листя у смугах відводу автомобільних доріг і залізниць, у парках, інших зелених насадженнях та газонів у населених пунктах без дозволу органів державного контролю у галузі охорони навколишнього природного середовища або з порушенням умов такого дозволу, а так само невжиття особою, яка одержала дозвіл на випалювання зазначеної рослинності або її залишків та опалого листя, заходів щодо своєчасного їх гасіння – тягнуть за собою накладення штрафу на громадян від десяти до двадцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян і на посадових осіб - від п'ятдесяти до сімдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян», – йдеться у повідомленні.

Таким чином, розмір штрафу для громадян становить суму від 170 до 340 гривень. Якщо випалювання сухої рослинності зафіксували на об’єктах природо-заповідного фонду, то розмір штрафу збільшується від 340 до 680 гривень. Посадовим особам за це доведеться викласти від 850 до 1190 гривень, а на об’єктах природо-заповідного фонду – від 1190 до 1700 гривень.

«Самовільне спалювання сухої трави наносить шкоду об’єктам рослинного та тваринного світу, а також навколишньому середовищу, забруднюючи атмосферу. Крім того, це загрожує здоров’ю і самопочуттю людей. Просимо волинян бути свідомими!», – закликають локачан правоохоронці.

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024