У Володимирі відомі українські кулінари проведуть майстер-клас

06 Вересня 2019, 12:15
3233

У Володимирі-Волинському активно готуються до  фестивалю «Смаковиця по-володимирськи».

Фудфест відбудеться 15 вересня, а днями організатори обговорили ключові моменти у проведенні «смачного» дійства, - інформує офіційний сайт міста.

Фестиваль «Смаковиця по-володимирськи» традиційно проходитиме у форматі народних гулянь і в такий спосіб промуватиме кулінарні традиції регіону. Мешканців і гостей міста очікує безліч кулінарних майстер-класів, фотозон та розваг, які зроблять цей день незабутнім.

Спробувати унікальні національні страви, придбати рідкісні та виключно екологічні продукти можна буде у парку «Слов’янський».

У програмі фестивалю – частування національними українськими стравами, змагання та конкурси. На захід запрошуються  найдосвідченіші кухарі, які залюбки ділитимуться своїми знаннями та завжди готові відповісти на будь-яке питання від найбільш допитливих. На святі гурманів виступлять відомі ресторатори. В тому, що українські страви – найсмачніші, переконуватимуть гостей відомі кулінари Віктор Бондарчук та Віктор Бєляк, які проведуть цікаві майстер-класи.

Традиційно між собою змагатимуться торговельні заклади і гастрономічні бренди. Цього року свої унікальні страви представлять 10 закладів ресторанного господарства Володимира-Волинського. Оцінювати їх буде професійне журі. Крім того, кожен зможе знайти в меню страву на грилі.

У програмі фестивалю також розважальна програма, торгові ряди, сувеніри, святковий ярмарок. А під музичний супровід творчих колективів міста страви стануть ще смачнішими.

Четвертий гастрономічний фестиваль «Смаковиця по-володимирськи» підтримає цьогоріч акцію  #borschtUA. На кожного гостя чекає фестивальний почастунок «Наминаймо борщ і сало, щоб за вухами лящало!»

Любителі борщу почують безліч фактів, які доводять національну ідентичність цієї української страви, дізнаються, що таке«індекс борщу» і що можна купити на аукціоні за фестивальну валюту «борщики», зможуть зробити мільйон крутих фото на «борщових» фотозонах, посмакувати унікальними додатками до борщу, послухати перлини народної творчості про борщ.

Гастрономічний фестиваль «Смаковиця по-володимирськи» з впевненістю можна назвати сімейним. Тут, на зеленій території парку, у затишній атмосфері випробувати себе у приготуванні популярних страв зможуть навіть діти. Безліч конкурсів та розваг зроблять цей день незабутнім.

Також в «меню» фестивалю: найсмачніші страви від кращих кухарів нашого міста (і не тільки!), порція гарного настрою для людей зі «смачними» прізвищами, безпрограшна лотерея, ярмарок хенд-мейду, дитячий конкурс «Юний кулінар» концертно-розважальна програма для дітей та дорослих, аукціон для справжніх господарів.

На окремих локаціях –  кулінарні посиденьки, цікаві розмови на креативній галявині, частування кулішем та варениками, вікторини, призи, розваги та багато чого «смачненького». А на десерт – виступ гурту «Давня казка».

Нагадаємо, що організатором дійства є виконавчий комітет Володимир-Волинської міської ради.

Читайте також: Володимирчани хочуть довести, що борщ – виключно українська страва

Коментар
23/04/2024 Вівторок
23.04.2024
09:50
22.04.2024