Володимирчанам «світять» штрафи за спалювання сухої рослинності

13 Вересня 2019, 11:00
Фото ілюстративне 934
Фото ілюстративне

Правоохоронці застерігають, що самовільне випалювання сухої рослинності або її залишків, випалювання стерні, луків, пасовищ, ділянок із водно-болотною та іншою природною рослинністю тягне за собою адміністративну та кримінальну відповідальність.

Про це інформує сектор комунікації поліції Волинської області.

Так, за випалювання стерні, луків, пасовищ, ділянок із степовою, водно-болотною та іншою природною рослинністю наступає адміністративна відповідальність. Кодекс України про адміністративні правопорушення (ст. 77-1 КУпАП) передбачає штрафні санкції: від 170 до 340 грн – громадянам, від 850 до 190 грн – посадовим особам.

За ті ж самі дії, вчинені в межах територій та об’єктів природно-заповідного фонду, на громадян накладають штраф у сумі від 340 до 680 грн, на посадових осіб – від 1190 до 1700 гривень. А за нанесення особливо великих збитків передбачена кримінальна відповідальність.

Відповідно до статті 245 (Знищення або пошкодження об’єктів рослинного світу) Кримінального кодексу України, знищення або пошкодження лісових масивів, зелених насаджень навколо населених пунктів, вздовж залізниць, а також стерні, сухих дикоростучих трав, рослинності або її залишків на землях сільськогосподарського призначення вогнем чи іншим загальнонебезпечним способом – караються штрафом від трьохсот до п'ятисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеженням волі на строк від двох до п'яти років, або позбавленням волі на той самий строк.

У випадку, якщо внаслідок цього злочину загинули люди або відбулася масова загибель тварин, або наступили інші тяжкі наслідки, передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 6-ти років.

 

 

Коментар
19/03/2024 Понеділок
18.03.2024
17.03.2024