Володимирщина: на кордоні надаватимуть безоплатну правову допомогу 

12 Вересня 2019, 17:25
1579

Правозахисники Володимирщини та представники Державної прикордонної служби України днями обговорили питання посилення співпраці між відділом прикордонної служби «Амбуків» Львівського прикордонного загону щодо недопущення випадків порушення прав затриманих іноземців та осіб без громадянства.

 У зв´язку з неоднозначним тлумаченням вимог законодавства у сфері надання безоплатної вторинної правової допомоги в частині призначення захисника іноземцям та особам без громадянства, 11 вересня виконуюча обов’язки директора Володимир-Волинського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Лариса Базіла, начальник відділу правопросвітництва та надання безоплатної правової допомоги Олексій Кірносов та інтегратор Степан Слащук провели спільну нараду за участі начальника відділу прикордонної служби «Амбуків» підполковника Андрія Бакуна, виконуючого обов’язки начальника відділення інспекторів прикордонної служби «Пархоменкове» капітана Івана Головченка, начальника відділення по роботі з іноземцями та адміністративного провадження відділу прикордонної служби «Амбуків» майора Володимира Свірща.

Учасники наради  обговорили питання захисту прав затриманих осіб та недопущенню їх порушення, у тому числі права на БВПД. Особливу увагу було приділено порядку здійснення затримання осіб уповноваженими особами відділу прикордонної служби, порядку повідомлення Регіонального центру з надання БВПД у Волинській області про випадки адміністративного затримання, фіксації відмов осіб, до яких застосовано адміністративне затримання від безоплатної вторинної правової допомоги.

Враховуючи те, що територія юрисдикції місцевого центру межує з територіями Республіки Польща та Республіки Білорусь, Лариса Базіла висловила сподівання на плідну скоординовану та довгострокову співпрацю з прикордонниками і в подальшому, задля дотримання принципів державної політики у сфері надання безоплатної правової допомоги, забезпечення реалізації на теренах регіону гарантованого Конституцією України права людини і громадянина на безоплатну правову допомогу.

Нагадаємо, однією із категорій громадян, яка має право на безоплатну правову допомогу відповідно до Закону України «Про безоплатну правову допомогу» є іноземці, особи без громадянства а також особи, до яких застосовано адміністративне затримання.

Довідково:
Володимир-Волинський місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги знаходиться за адресою: м. Володимир-Волинський, вул. Устилузька, 19. Тел. (03342) 3-80-11. E-mail: [email protected]
Єдиний контакт-центр системи безоплатної правової допомоги: 0 800 213 103 (безкоштовно з мобільних та стаціонарних телефонів).
 

Коментар
19/03/2024 Вівторок
19.03.2024
18.03.2024