«Володимир – історична столиця Волині, центр району має бути тут», – мер княжого міста про адмінреформу

17 Вересня 2019, 13:05
2202

Свою думку щодо того, чи бути Володимиру-Волинському центром району, висловив міський голова Петро Саганюк.

Про можливі зміни, які впроваджуватимуться в рамках адміністративної реформи, говорили на щотижневому брифінгу з представниками місцевих ЗМІ, – пише БУГ.

Петро Саганюк зазначив, що знає про те, що це питання активно обговорюють у мережі і навіть ведуть агітаційну роботу щодо центру повіту у Нововолинську.

Очільник міста вважає, що для того, аби вирішити питання, потрібно поставити у центрі проблеми людину.

Так, за його словами, у Володимирі-Волинському сьогодні знаходяться міськрайонні і міжрайонні відділи правоохоронних і адміністративних органів, серед яких поліція, прокуратура, податкова, а також єпархії церков. Через місто проходить залізниця. Також через Володимир-Волинський пролягають дороги міжнародного та державного значення.

«Візьміть будь-яку ОТГ. Швидше доїхати до Володимира-Волинського, ніж до Нововолинська. По-друге, Володимир-Волинський – історична столиця Волині. Центр району повинен бути тут», – резюмував Петро Саганюк.

Нагадаємо, мінрегіон пропонує розділити Волинь на три райони – Луцький, Ковельський і Володимир-Волинський. Керівництво Нововолинської міської ради переконує: місто має набагато більше переваг стати районним центром, ніж Володимир-Волинський.

Читайте також: Нововолинськ хоче «перехопити» у Володимира право стати районним центром

Коментарі
30 Вересня 2019, 00:49
Ребята посмотрите как работали и работают поляки <br/>в вопросах административной реформы , не изобретайте велосипед. Думайте и не умничайте. В нашем регионе уже исторически всё правильно сложилось. Успеха.
Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024