Секретар міської ради, якого відсторонили від роботи, з’явився в президії чергової сесії

20 Вересня 2019, 14:24
1395

Заступник мера Володимира-Волинського, секретар міської ради Олег Свідерський, якого відсторонили від роботи після ймовірного отримання хабара, з’явився на сесії міської ради.

На засіданні він був присутній як депутат, проте сидів у президії, – інформує БУГ.

Зауваження щодо того, що Свідерський сидить у президії висловили депутати міської ради Віра Сергєєва та Ярослав Жук.

«Відсторонений від роботи, чому він сидить у президії?», «Займіть місце в залі», – висловлювались депутати.

Міський голова Петро Саганюк поставив на голосування пропозицію, щоб Олег Свідерський зайняв місце у депутатській залі, а не в президії. «За» пропозицію проголосувало 8 депутатів. Відтак рішення не підтримали і Свідерський лишився у президії.

«Що робити з посадою секретаря? Секретар має певні обов’язки, саме він проводить підготовку до сесії. Створюється правова колізія. Ми проводимо сесію, яку ніхто не готував. Сесія не є правомочною», – зазначив депутат Жук.

Як пояснили юристи міськвиконкому, депутати на сесії не мають повноважень відсторонювати секретаря ради, повторно дублюючи рішення суду.

Нагадаємо, заступника міського голови Володимира-Волинського, секретаря ради Олега Свідерського затримали на хабарі. Свідерський намагався отримати неправомірну вигоду в сумі 10 тисяч гривень. Затримали посадовця вдень біля приміщення міського ЦНАПу

Читайте також: «Він вроді грошей не брав...Каже, ні з ким не домовлявся» - мер Володимира про затримання свого заступника

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024