У Володимирі різьбярі працюватимуть над створенням князівського трону

24 Вересня 2019, 12:20
1915

У Володимирі-Волинському розпочався пленер різьбярів «Князівський шлях до трону».

Під час пленеру майстри з різних куточків України мають створити мистецькі вироби із дерева: волинських князів та князівський трон – претендент на рекорд України, – інформує офіційний сайт міста. 

У пленері беруть участькращі різьбярі з Рівненщини, Одещини, Івано-Франківщини та Волині. Є і місцеві майстри – Сергій Ничипорук, Олег Дубинчук, Андрій Ничипорук.

Роботи на території «Городище – Вали ІХ-ХІІІ ст» у древньому Володимирі вже стартували.

Упродовж тижня досвідчені митці працюватимуть із деревом і створюватимуть свої вироби. Вже зараз мешканці княжого міста на власні очі можуть побачити, як із дерев’яних колод з’являються обриси майбутніх скульптур, що нагадуватимуть про історичне минуле Володимира, а ще стануть своєрідною візитівкою цієї локації.

Святкове представлення робіт відбудеться 28 вересня. На учасників заходу очікують театралізовані екскурсії, майстер-класи і виставка сакрального мистецтва та металопластики ІХ-ХІІІ століття із приватної колекції володимирчанина Миколи Матусевича.

Також всі охочі зможуть зробити світлини біля фотозон в стилі князівської доби, придбати цікаві вироби на ярмарці робіт народних умільців, а ввечері відвідати вогняне шоу. 

Такі ініціативи не тільки об’єднують соціально відповідальних людей, а й впливають на формування туристичної привабливості регіону.

Нагадаємо, що спільний проєкт «Князівський шлях до трону» Володимира Пикалюка, директора Державного історико-культурного заповідника «Стародавній Володимир», Любові Саць, начальника відділу проєктної діяльності Володимир-Волинської міськради та художника, проєктанта Сергія Ничипорука став переможцем конкурсу «Малі міста – великі враження» і спрямований на інтеграцію культурної спадщини в громаду міста.

Нагадаємо, минулоріч на конкуурсі проектів «Малі міста – великі враження» до списку фіналістів потрапив проект, представлений Державно історико-культурним заповідником «Стародавній Володимир».

Читайте також: Проект з Володимира виграв конкурс «Малі міста - великі враження»






Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024