Володимир: з головами ОСББ та ЖБК говорили про готовність до опалювального сезону

25 Вересня 2019, 19:00
2035

У приміщенні ЦНАПу відбулась робоча нарада з головами правлінь об’єднань співвласників багатоквартирних будинків (ОСББ) та житлово-будівельних кооперативів (ЖБК).

На зустрічі, яка пройшла під головуванням першого заступника міського голови Ярослава Матвійчука, обговорили питання своєчасної підготовки будинків до зимового періоду, – інформують у мерії.

У нараді взяли участь керівники філії ПАТ «Волиньгаз» Олег Бомазюк, КП «Володимир-Волинськтеплокомуненерго» Сергій Коба, заступник начальника управління – начальник відділу грошових виплат та допомог Ольга Кереб, голова відділення «Ощадбанку» у місті Олег Козак.

Присутніх поінформували про обсяги робіт, які повинні виконати ОСББ та ЖБК в процесі підготовки до зими, надали інформацію для більш оперативного вирішення проблемних питань. Окрім того, головам ОСББ та ЖБК нагадали про персональну відповідальність за якісну та своєчасну підготовку будинків до опалювального сезону.

Олег Бомазюк пояснив необхідність укладання актів розмежування балансової належності та експлуатаційної відповідальності сторін відносно їх внутрішньобудинкових систем газопостачання. Такий обов’язок передбачено на законодавчому рівні, зокрема із 2019 року відповідальність за стан газових мереж всередині будівель покладено на власників ОСББ або керуючих. Це передбачено низкою законодавчих і нормативно-правових актів. Тому під час наради було обговорено питання, що турбують голів ОСББ, ЖБК та окремі нюанси заключення договорів на обслуговування газових мереж.

Найрозповсюдженішим порушенням в багатоквартирних будинках є нехтування прочисткою димовентиляційних каналів, яке необхідно проводити раз в рік. Ігнорування таких робіт може призвести до отруєння чадним газом мешканців будинку, – пояснив директор філії ПАТ «Волиньгаз» і попросив звернути на це особливу увагу.

У багатоквартирних будинках завжди знайдуться люди, які відмовляються платити за послуги і нарощують заборгованість, тож йшла мова про боротьбу з боржниками і впровадження заходів щодо попередження утворення боргів.

Сергій Коба нагадав, що лічильники гарячої води, не повірені більше 4 років, слід або повірити, або замінити. Він розповів про встановлення теплових лічильників, кошти на які виділили з міського бюджету, а також про тарифи на тепло. Йшлося про те, що теплокомуненерго не зацікавлене у піднятті тарифів – вони залежать від ціни на газ. Говорили й про проблеми, які виникають у зв’язку з самостійним втручанням власників квартир у тепломережі.

Оскільки з 1 жовтня 2019 року буде змінено Порядок надання пільг на оплату житлово-комунальних послуг, управителям, об’єднанням нагадали про необхідність заключити договір з АТ «Ощадбанк» для перерахунку сум пільг на оплату житлово-комунальних послуг.

«Програму підтримки ОСББ депутати підтримали, тож фінансовий ресурс збільшимо. Першочергово виділятимемо кошти на аварійні роботи», – відзначив перший заступник міського голови.

Ярослав Матвійчук закликав присутніх до співпраці задля уникнення можливих негативних наслідків недотримання умов газопостачання.

Подібні зустрічі вже проводили з представниками служб і будуть організовуватися надалі для налагодження взаємодії управителів ОСББ, ЖБК, влади і представників підприємств-постачальників послуг.

 

Читайте також: У Володимирі до нового опалювального сезону готові всі – установи та багатоповерхівки






 

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024