Повідомили, коли завершиться будівництво сміттєзвалища на Володимирщині

27 Вересня 2019, 17:53
1152

Неподалік Володимира-Волнського триває будівництво полігону твердих побутових відходів.

Днями виконання робіт оглянув перший заступник міського голови Ярослав Матвійчук, – інформує офіційний сайт міста.

Однією з наймасштабніших проблем для будь-якого міста є процес утилізації та зберігання побутових відходів. У Володимирі-Волинському потреба будівництва ще однієї черги полігону постала давно, адже перша черга сміттєзвалища вже закрита, друга – прийматиме сміття лише 2-3 роки.

На сьогодні продовжуються будівельні роботи на основному об’єкті нового полігону – чаші котловану.  У ній розміщено спеціальну плівку, яка виконує функцію ізолятора. Завдяки такій технології шкідливі токсини не проникають у ґрунт.




Завершити будівництво полігону планують в найкоротші строки, щоб у майбутньому не виникало питань із зберіганням побутового сміття. За словами Ярослава Матвійчука, будівництво третьої черги вже підходить до завершення, зараз триває облаштування систем збору та очистки фільтрату.

«На сьогодні можна побачити, що дійсно ми встигаємо у будівництві цього об’єкта. Саме зараз працівники встеляють плівку на дно котловану. Підготовані траншеї, якими відводитиметься фільтрат – тут будуть прокладені труби.

Після укладання плівка засипається ґрунтом. Будівельники натомість кажуть, що у цьому місці дуже щільні ґрунти, тому навіть якби її не використовували, ймовірність потрапляння шкідливих речовин в навколишнє середовище є дуже низькою.

Зараз тут потужно працюють 6 одиниць спецтехніки. В цілому у роботах використовують до десяти одиниць. Робота не стоїть на місці. Невдовзі місто матиме третю чергу полігону», – зауважив перший заступник міського голови.

Після завершення будівництва потужності полігону дозволять використовувати його упродовж 10-ти років, а при належному сортуванні відходів – 15 і більше.

Нагадаємо, нещодавно депутати міської ради проінспектували будівництво 3-ої карти міського сміттєзвалища. Зокрема, відбулася зустріч з керівництвом КП «Полігон», підрядником і представниками технагляду. Як повідомили в підрядній організації, об’єкт буде завершено орієнтовно за 2 місяці. Після того, як надійшов другий транш державної субвенції, роботи на полігоні ведуться активно.

Читайте також: У Володимирі продовжать будувати нове сміттєзвалище

Хто будуватиме сміттєзвалище у Володимирі-Волинському













 

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024