На Володимирщині стартував «Стравінський Fest»

12 Жовтня 2019, 14:49
2692

У місті Устилуг, що на Володимирщині, розпочався перший фестиваль «Стравінський Fest», присвячений композитору Ігорю Стравінському.

Проект, який став одним із переможців проекту «Малі міста – великі враження», втілює Устилузька міська рада у партнерстві з Волинським регіональним відділенням Асоціації міст України (Волинське регіональне відділення Асоціації міст України).

«Ігор Стравінський, всесвітньо-славний композитор, називав містечко Устилуг «райським куточком для творчості». Тут він написав сімнадцять своїх творів, серед яких відомий на весь світ – «Весна священна».
Тут він зустрів своє кохання та збудував свій дім. Той, який сьогодні приймає фестиваль на честь відомого композитора «Стравінський Fest».. Друзі, раджу саме зараз відвідати наше містечко – не так часто є можливість побачити виступи артистів Львівської філармонії, Харківського національного академічного театру опери та балету!» – ділиться своїми враженнями про фестиваль колишній голова районної ради, корінний устилужанин Роман Гук

Фестиваль розпочався опівдні 12 жовтня в актовій залі Музею-садиби Ігоря Стравінського, дитячим концертом кращих юних піаністів та скрипалів. На міському стадіоні гості фестивалю мають нагоду побачити святковий концерт Львівської філармонії, яка продемонструє музично-театральну виставу за музикою Стравінського «Історія солдат».

У фіналі заходу найкращі виконавці балетів Ігоря Стравінського в Україні покажуть дві вистави – «Весну священну» та «Жар-птицю».

Нагадаємо, що проєкт «Устилуг Стравінський FEST» виграв у конкурсній програмі «Малі міста - великі враження». За умовами конкурсу – 70% фестивалю фінансує держава, 30% додає місцева влада. 

Мета фесту – популяризація та підвищення рівня туристичної привабливості міста Устилуга, повідати про єдиний у світі музей-садибу композитора та диригента Ігоря Стравінського

Читайте також: У столиці презентували «Устилуг Стравінський FEST»

ФОТО – Роман Гук.




1


 

Коментар
19/03/2024 Вівторок
19.03.2024
18.03.2024