Розповіли, як штрафуватимуть власників «євроблях»

17 Жовтня 2019, 10:50
1083

Водіїв автівок на «єврономерах» штрафуватимуть за порушення так само, як і власників інших авто.

Про це в ефірі на hromadske.ua розповів перший заступник начальника департаменту патрульної поліції України Олексій Білошицький.

«Відтерміновано саме притягнення до відповідальності (за порушення умов митного ввезення автомобілів на іноземній реєстрації, ред.). Якщо ми бачимо інше порушення правил дорожнього руху, чи вчинення злочину за допомогою даного транспортного засобу — ми реагуємо як на звичайний інший транспорт», — зазначив Олексій Білошицький.

Поліцейські виписують постанову на водія з його українським водійським посвідченням.

«Виносять постанову саме на водія, але не за порушення щодо митного режиму, а за безпосереднє порушення», — додав Білошицький. 

Нагадаємо, 12 вересня Рада ухвалили закон, який відтерміновує запровадження штрафів за порушення митного режиму перебування машин з іноземною реєстрацією в Україні. За нього проголосувало 284 депутати. Міністр інфраструктури Владислав Криклій пропонував розмитнювати “євробляхи” за єдиною ставкою.

Також в уряді повідомляли, що розроблять новий законопроєкт про розмитнення автомобілів.

2 жовтня глава уряду Олексій Гончарук повідомив, що Кабмін вирішив не застосовувати штрафи за порушення умов митного ввезення авто на єврономерах, допоки «не буде знайдено адекватне рішення».

Читайте також: Пільговий період розмитнення «євроблях» в Україні хочуть продовжити

Розповіли, що чекає власників нерозмитнених «євроблях»

Відкрили «гарячу лінію» для водіїв, які ще не розмитнили свої «євробляхи»

 

Коментар
19/03/2024 Вівторок
19.03.2024
18.03.2024
17.03.2024