У Володимирі майже 3 тисячі містян отримають пільги в безготівковій формі, ще 304 – «живими» грошима

17 Жовтня 2019, 15:08
908

З 1 жовтня розпочався процес монетизації пільг на оплату комунальних послуг. У Володимирі-Волинському 2815 громадян отримають пільгу в безготівковій формі, ще 304 – «живими» грошима.

Про це повідомив начальник управління соціального захисту населення виконкому Володимир-Волинської міської ради Олександр Смикалюк.

Нагадаємо, що одержувачі пільги відтепер самостійно обирають, яким чином отримувати кошти державної допомоги. Новий механізм дає два варіанти її одержання:

– безготівкова монетизація – коли банк автоматично створює обліковий запис одержувача пільг, на який нараховуються кошти, а за підсумками опалювального сезону – зекономлені гроші можна зняти за підсумками опалювального періоду (раз на рік). В цьому випадку пільговик не докладає жодних зусиль, за нього все зроблять органи соцзахисту;

– готівкова монетизація – коли одержувач пільги може відкрити рахунок у одному із 38 уповноважених банків (або через виплатні об’єкти «Укрпошти») і кожен місяць отримувати “живі” гроші. 
Суму пільги розраховуватимуть виходячи з розміру знижки, на яку пільговик має право згідно з законом. Також на неї впливатимуть ціни і тарифи на житлово-комунальні послуги та державні соціальні нормативи у сфері житлово-комунального обслуговування.

«Порядок надання пільг на оплату житлово-комунальних послуг у грошовій формі поширюється на осіб, які мають право на відповідні пільги згідно із законами України, для деяких категорій громадян з урахуванням середньомісячного сукупного доходу сім’ї, який у 2019 році становить 2690,00 грн», – роз’яснює Олександр Смикалюк.

Монетизація пільг не вплине на розмір передбачених законом соціальних гарантій, дозволить заощаджувати кошти на економному споживанні житлово-комунальних послуг і використовувати їх на власні потреби пільговика.

Варто зауважити, що незалежно від доходів пільги надаються:

– особам з інвалідністю внаслідок війни,
– учасникам бойових дій,
– членам сімей померлих (загиблих) ветеранів війни,
– чорнобильцям І та ІІ категорій,
– особам з інвалідністю внаслідок проходження військової служби,
– ветеранам військової служби та органів внутрішніх справ, ветеранам інших силових структур.

Коментар
19/03/2024 Понеділок
18.03.2024
17.03.2024