Перший заступник мера Володимира взяв участь у зустрічі з главою Уряду України

23 Жовтня 2019, 17:31
1710

У вівторок 22 жовтня відбулася зустріч прем’єр-міністра України Олексія Гончарука з членами правління Асоціації міст України. Обговорювалися питання, які на часі: про ОТГ, підготовку до опалювального сезону та формування бюджету на 2020 рік.

На зустрічі був присутній Ярослав Матвійчук, перший заступник міського голови Володимира Волинського.

Під час зустрічі обговорили питання початку та проходження опалювального сезону, залучення іноземних інвестицій в регіони та розподілу субвенцій. Також говорили про проблеми, з якими доводиться стикатися міським головам, очільникам громад.

«Сьогодні у Києві відбулася зустріч Прем’єр-міністра України Олексія Гончарука з Правлінням Асоціації міст України, під час якої обговорили питання щодо подальших кроків реалізації децентралізаційної реформи, проблемних моментів у бюджетному забезпеченні територіальних громад на 2019/2020 рік, стану підготовки до опалювального сезону 2019/2020. Представники АМУ висловили свої зауваження щодо концепції проєкту змін до Конституції України у частині територіальної організації yвлади та місцевого самоврядування. На сьогодні в Конституції є перелік лише загально-організаційних повноважень і декларативні гарантії фінансового забезпечення, однак немає реальних положень щодо фінансових ресурсів місцевого самоврядування. Актуальність розмови викликана і питанням нового адміністративного устрою. В АМУ наголошують на обов’язковому врахуванні думки мешканців при зміні адмінустрою на первинному рівні, як це передбачено Європейською хартією місцевого самоврядування. Водночас на зустрічі піднімали теми ліквідації районних рад та адміністрацій, дофінансування освітньої та медичної субвенції, стандартів визначених програмою уряду, акцизу на пальне інше.
Представники органів місцевого самоврядування звернулися до Олексія Гончарука з проханням перерахувати обіцяні кошти субвенції на соціально-економічний розвиток, адже, очікуючи фінансування, громади вже виконали певний обсяг робіт, однак не можуть за них розрахуватися. Очільник уряду розповів присутнім про формування моделі спроможної громади, трирічне бюджетне планування, місцеві податки і збори, монетизацію пільг та субсидій, формування державного дорожнього фонду.
Учасники зустрічі, не обмежуючись загальним аналізом ситуації, активно доносили проблематику питань, винесених на порядок денний», – інформує у своєму дописі у Facebook Ярослав Матвійчук.

Нагадаємо, раніше йшлося про те, що Кабмін не виділив містам мільярди гривень із фонду регіонального розвитку та субвенцію на соціально-економічний розвиток. В офісі президента пояснили це корупційними ризиками. Через це у Володимирі та інших містах країни не вдасться реалізувати чимало проєктів.

Читайте також: Блокування субвенції: що від цього втратить Володимир-Волинський










 

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024