У Володимирі розпочали «полювання» на паліїв.ФОТО

24 Жовтня 2019, 13:00
1447

У Володимирі під час спільного рейду представники муніципальної варти, рятувальники та працівник держекоінспекції виявили містян, які спалювали сухі залишки рослинності і опале листя.

Біля десятка адмінпротоколів складено на паліїв листя, розповів «БУГу» головний муніципал Володимира-Волинського Андрій Книш.

За його словами, за спалювання сухостою передбачена адміністративна відповідальність у вигляді штрафу від 340 до 1360 гривень (за ст. 152 Адміністративного кодексу). Ще один штраф має право виписувати еколог.

Як розповів головний спеціаліст-державний інспектор відділу державного екологічного нагляду водних ресурсів та атмосферного повітря Державної екологічної інспекції у Волинській області Віктор Голіч, за спалювання сухостою в екосистемах, якщо це призвело до значних збитків, передбачені більші штрафи. Проте суми штрафів всеодно є занадто малими, тому вже ведеться мова про їх збільшення.

Нагадаємо, є альтернатива такому отруйному прибиранню. З опалого листя навіть можна отримати чудове добриво – компост. Агрономи знають, що врожайність багато в чому визначається родючістю грунту. Одним із засобів підвищення врожайності є внесення компосту. 

Читайте також: Добриво замість онкохвороб: як позбуватися листя і бадилля без отруйного диму









 

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024