«Переробка може стати основою доходів лісгоспів», – директор ДП «Володимир-Волинське ЛМГ»

24 Жовтня 2019, 17:00
2104

Нині настали не найкращі часи для лісомисливських господарстві України. Експортувати ліс-кругляк не можна, падає реалізація, лісову галузь, фактично, кинули напризволяще.

Про те, як доводиться виживати в таких умовах, розповідає директор ДП «Володимир-Волинське ЛМГ» Володимир Філюк. 

«Дійсно, в таких непростих умовах, в  яких нині перебуває галузь, важко ефективно господарювати і отримувати захмарні прибутки. Але опускати руки точно не можна. Потрібно  шукати нові способи заробітку, працювати і рухатися тільки вперед. Один з таких способів – ставка на переробку. Це вже неодноразово давало плоди. Зважаючи на всі фактори, переробка може стати основою доходів лісгоспів. Для прикладу, дохід від реалізації продукції переробки за 8 місяців поточного року підприємствами ВОУЛМГ становив 305 млн 472 тис. грн. (Державним підприємством «Володимир-Волинське ЛМГ» 52 млн 849 тис.грн»). Це друга стаття доходів, після реалізації», – інформує директор підприємства. 

Також керівник лісомисливського господарства наголосив, що зациклюватися лише на переробці теж не варто. 

«Керівник ВОУЛМГ Олександр Кватирко на нарадах неодноразово наголошував для нас, що лісгоспи не повинні жити лише із реалізації деревини, переробки. Уваги також потребує підвищення ефективності ведення мисливського господарства, покращення роботи щодо використання недеревних ресурсів лісу та переведення рекреації на рейки дохідності. Тому, ми повинні працювати у цих напрямках. Якщо заготівля консервної продукції і функціонування закладів громадського харчування мають позитивні приклади, адже діють консервні цехи, ресторан «Yavir», то для розвитку напрямку мисливства потрібно працювати більше», – зазначив Володимир Філюк.

Як наголосив керівник підприємства, потенціал для цього є, лишилося сформувати потужну клієнтську базу. Але для цього потрібно створити відповідні комфортні умови, які зацікавили б навіть іноземців.

Також було наголошено, що ддля запобігання незаконному полюванню та браконьєрству, необхідне створення організації військових мисливців.

Нагадаємо, нещодавно учні Микитичівського шкільного лісництва, що на Володимирщині, висадили 1,7 га лісових культур.

Читайте також: Шість лісництв, найстаріша пасіка і величезний розсадник: як хазяйнує головна ліснича Володимирщини

На Володимирщині школярі висадили 1,7 га лісу








 

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024