В одне із сіл Володимирщини навідалась місія ОБСЄ

25 Жовтня 2019, 18:00
2660

У вівторок 23 жовтня у село Сусваль (Жовтневе), що на Володимирщині, навідались представники місії ОБСЄ.

Підставою для відвідин став конфлікт, який вже 8 місяців точиться довколо місцевого храму, – інформує сайт Володимир-Волинської єпархії УПЦ.

Настоятель храму Різдва Пресвятої Богородиці ієрей Богдан Гнатюк, а також прихожани мали можливість поспілкуватись з представниками цієї місії.

«Настоятель храму змістовно відповів на всі запитання представників місії, які прибули зі Львова, представив їм усі установчі документи. 

Відомо, що церква у селі Сусваль є пам’ятником архітектури. Охоронний договір щодо збереження цієї святині, підписаний з нинішнім настоятелем отцем Богданом Гнатюком, на сьогодні є дійсним, що на законних підставах дає йому право захищати свій храм.Такий же договір, не анулювавши попередній, Міністерство Культури та Релігії України укладає з новопризначеним священиком ПЦУ. Виникає прецедент, який поглиблює протистояння», - йдеться у повідомленні.

Читайте також: На Володимирщині триває «війна» за церкву, прихильники УПЦ та ПЦУ не можуть поділити храм

Нагадаємо, що громада села Сусваль кілька разів проводила збори, на яких вирішила перейти до ПЦУ, а потім приєдналася до ПЦУ офіційно.

Проте церковний конфлікт у Сусвалі ніяк не вщухне, оскільки прихильники УПЦ не хочуть віддавати церкву.

Читайте також: На Володимирщині релігійна парафія юридично перейшла до ПЦУ


2






 

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024