У Володимирі-Волинському не вистачає педагогів

03 Листопада 2019, 11:30
3330

Школи міста забезпечені педагогічними кадрами, хоча існує нестача вчителів фізики, польської мови, фізкультури, захисту Вітчизни.

Про це стало відомо під час чергового засідання виконавчого комітету, яке 1 листопада відбулося під головуванням міського голови Петра Саганюка.

Про початок та перспективи нового навчального року 2019-2020 членів виконкому поінформував начальник управління освіти, молоді та спорту виконавчого комітету Володимир-Волинської міської ради В'ячеслав Петрук.

Як зазначалося, у порівнянні з 2018-2019 навчальним роком мережа закладів освіти міста збільшилась на одну установу – заклад дошкільної освіти №3 «Сонечко» – і на сьогодні складається з 5 закладів дошкільної освіти (1415 дітей) та 5 закладів загальної середньої освіти  (ІРЦ, ДЮСШ, МНВК та ЦПО). Також збільшилась кількість учнів у закладах загальної середньої освіти – з 4335 до 4364 учні і, відповідно, кількість класів – з 160 до 161.

Вячеслав Петрук повідомив також, що упродовж літніх канікул в закладах освіти працевлаштовано 28 молодих спеціалістів. Школи забезпечені педагогічними кадрами, хоча існує нестача вчителів фізики, польської мови, фізкультури, захисту Вітчизни.

Було забезпечено проходження медичних оглядів педагогічними працівниками, на що з міського бюджету виділено 84 448 гривень, а також виплату заробітної плати, відпускних, матеріальних допомог на оздоровлення педагогічним працівникам. 

«Першочергову увагу звертаємо на охоплення освітніми послугами  дітей з особливими потребами. На базі закладів дошкільної освіти № 3,7, 8 функціонують 7 інклюзивних груп, які відвідують 18 дітей. В усіх закладах загальної середньої освіти, окрім гімназії, організовано інклюзивну форму навчання для 25 особливих діток. 26 дітей за станом здоров’я не можуть відвідувати освітні заклади і для них організовано індивідуальну форму навчання. 

Для проведення корекційно-розвиткових занять із дітьми з особливими освітніми потребами функціонує інклюзивно-ресурсний центр. Завдання закладу –  максимально охоплювати  реабілітаційними, дефектологічними, психологічними та соціальними послугами дітей з інвалідністю та одночасно виконувати роль міської психолого-медико-педагогічної комісії та консультації. На сьогодні центр відвідують більше 70 дітей. Під час літніх канікул у Центрі облаштовано ресурсну кімнату, кімнату очікування для батьків, санвузол для дітей з порушенням опорно-рухового апарату», – відзначив начальник управління освіти, молоді та спорту.

Важливим є те, що місто отримало субвенцію в сумі одного мільйона гривень на придбання на умовах співфінансування (428.5 тис. гривень) спеціального транспорту для перевезення дітей з інвалідністю для ІРЦ.

Зі слів В'ячеслава Петрука, особлива увага була приділена і питанню санітарно-епідеміологічної безпеки дітей, зокрема проведенню профілактичних щеплень. На початок навчального року щепленнями охоплено 1410 дітей або 99,6% відвідувачів садочків та 4167 учнів або 95,5% учнів шкіл. Робота в цьому напрямку продовжується.

«Тішить, що протягом навчального року немає жодного випадку захворювання на кір. Роз’яснювальна та профілактична робота повинна продовжуватись, а це питання й надалі має бути під контролем. Радує також те, що сьогодні немає жодних скарг на якість харчування дітей», – зауважив міський голова Петро Саганюк.

Говорили також про те, що у звітному році виділено кошти для усіх закладів освіти  на закупівлю матеріалів для проведення поточних та капітальних ремонтів, придбання оргтехніки, меблів, навчального обладнання, проведення ремонтних робіт на загальну суму 15 079,1 тис. гривень. Це капітальні ремонти (утеплення фасаду) ЗДО №8, даху будівлі ЗДО №2, їдальні ЗОШ №5, будівлі спортивного залу гімназії, покриття та обладнання спортивного майданчика ЗОШ №1.

Повністю освоєно кошти субвенції на Нову українську школу (1 226 813 гривень, з яких 704,2 тис. гривень – кошти освітньої субвенції). На умовах співфінансування придбано обладнання у клас хімії для гімназії – а це 785714 гривень (550 тис. гривень – субвенційні).

Читайте також: На Володимирщині реалізовуватимуть проект вартістю більше 7 мільйонів гривень





 

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39