Коли волинським підприємцям потрібно подати уточнюючий податковий розрахунок

10 Листопада 2019, 11:20
Фото ілюстративне 831
Фото ілюстративне

Юридичній особі необхідно подавати уточнюючий податковий розрахунок ф. 1ДФ у разі повернення ФОП суми попередньої оплати при розірванні договору.

У разі повернення фізичною особою-підприємцем суми попередньої оплати при розірванні договору, яка була відображена суб’єктом господарювання у розрахунку за ф. №1ДФ за попередній квартал, суб’єкт господарювання зазначає таку суму повернення з від’ємним значенням у складі податкового розрахунку за будь-який наступний податковий період, протягом якого відбулося таке повернення грошей. Про це інформують в ГУ ДПС у Волинській області.

Відповідно до п.п. «б» п. 176.2 ст. 176 та п.п. 49.18.2 п. 49.18 ст. 49 Податкового кодексу України від 2 грудня 2010 року № 2755-VІ із змінами та доповненнями (далі – ПКУ) особи, які відповідно до ПКУ мають статус податкових агентів, зобов’язані подавати протягом 40 календарних днів, що настають за останнім календарним днем звітного (податкового) кварталу податковий розрахунок суми доходу, нарахованого (сплаченого) на користь платників податку, а також суми утриманого з них податку до контролюючого органу за місцем свого перебування.

Тобто, у разі нарахування (виплати) доходів податковий агент повинен відобразити в податковому розрахунку такі виплачені доходи на користь всіх платників податків, серед яких виплачені на користь самозайнятих осіб (фізичних осіб-підприємців та осіб, що проводять незалежну професійну діяльність).

При цьому, форма податкового розрахунку сум доходу, нарахованого (сплаченого) на користь фізичних осіб, і сум утриманого з них податку затверджена наказом Міністерства фінансів України від 13.01.2015 № 4.

Читати також: Як відображається сума оподаткованого доходу, яку виплачують волинським підприємцям

Коментар
18/04/2024 Середа
17.04.2024