У Володимирі вшанували жертв окупаційних режимів

11 Листопада 2019, 12:18
697

У княжому місті вшанували пам’ять українських жертв окупаційних режимів.

Того дня були покладені квіти до Дошки пам’яті загиблим учасникам АТО та символічного хреста на валах Городища, – інформують у міській раді.

Згідно рішення Волинської обласної ради від 2-го лютого 2017 року з метою відновлення історичної справедливості, збереження національної пам’яті, вшанування українців, які загинули від рук окупантів 8-ме листопада на території області визнане Днем пам’яті українських жертв окупаційних режимів. 

На знак скорботи за закатованими та невинно вбитими українцями квіти до дошки Пам’яті загиблим учасникам АТО та символічного хреста на валах Городища поклала заступник міського голови Лариса Кулікова.

У Волинській області, як і в інших областях країни, окупаційний режим здійснював майже поголовне фізичне знищення населення. Тут застосовували найжорстокіші методи тотальної війни, вчиняючи розправи над місцевим населенням за вияв найменшої непокори.

На території Волинської області в роки Другої світової війни німці створили три великі табори для радянських військовополонених – у містах Володимир, Ковель та Луцьк.

Умови утримання людей не відповідали жодним вимогам. Їх погано годували, в зимову пору приміщення не обігрівалися, полонені не мали теплого одягу, виснажувалися через режим утримання, земляні та інші роботи. Їх били, катували і практично не надавали медичної допомоги.

З цих причин таборі у Володимирі-Волинському щоденно помирало 200-250 осіб, а за час функціонування табору в ньому загинуло 25 тисяч осіб, 11 тисяч померли у Ковельському таборі, 10 тисяч 530 осіб – у Луцькому.

 

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024