Володимир: центр зайнятості обіцяє підтримку звільненим працівникам райдержадміністрації

12 Листопада 2019, 15:30
1054

Триває реформа децентралізації. Нині настає етап, коли структури РДА повинні відповідати новим функціям і завданням. Незважаючи на високу кваліфікацію співробітників РДА та їх внесок у розвиток регіонів, скорочення є непростим, болючим, але необхідним рішенням. 

Розповіли, як в цій ситуації допомагатиме державна служба зайнятості.

    Держава як роботодавець володіє найціннішим капіталом – людським, тому з початком оптимізації структури кожен керівник РДА буде залучати державну службу зайнятості для підтримки людей у пошуку роботи.

    З моменту залучення роботодавцем ДСЗ до програми підтримки працівників, що вивільняються, кожен працівник стає клієнтом Служби.

    Завдання нашої Служби – забезпечити кар’єрний супровід кожному співробітникові, який підпадає під скорочення. Кожного клієнта буде супроводжувати свій кар’єрний радник, який складе індивідуальний план працевлаштування, щоб підібрати роботу максимально швидко, навіть ще до самого звільнення.

    ДСЗ проведе низку профорієнтаційних заходів, спеціальне діагностичне тестування. Кар‘єрний радник спільно зі спеціалістом з профорієнтації індивідуально проконсультують кожного клієнта та нададуть відповіді на усі питання, пов’язані з наступним підбором роботи за результатами профорієнтаційної діагностики та профілювання.

    Проведення підготовчих заходів дозволить скласти профіль клієнта, визначити ті навички, здібності, компетентності, які найкраще вирізняють клієнта серед інших осіб на ринку праці, визначити ступінь мотивації та готовності до змін.

    Після цього розпочнеться супровід у працевлаштуванні, виходячи з індивідуальних потреб клієнта.

Пошук роботи, проведення професійного навчання, тренінгів, підготовка особи до започаткування власного бізнесу буде проводитися з залученням найширшого кола стейкхолдерів: бізнесу, профспілок, профільних галузевих асоціацій та новостворених ОТГ.

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39