Вулицю Устилузьку та дорогу між Устилугом та Володимиром обіцяють відремонтувати в наступному році

13 Листопада 2019, 14:00
Спільне засідання членів Правління Асоціації міст України з Прем’єр-міністром 1478
Спільне засідання членів Правління Асоціації міст України з Прем’єр-міністром

Перший заступник міського голови Ярослав Матвійчук взяв участь у спільному засіданні членів Правління Асоціації міст України з Прем’єр-міністром Олексієм Гончаруком.

Про це повідомляють на офіційному сайті міста.

Мета зустрічі, яка відбулася 12 листопада у Києві, – обговорення пропозицій АМУ до проєкту Державного бюджету на 2020-ий рік. 

Під час зустрічі розглянули важливі теми, що стосуються життєдіяльності громад в Україні. Серед питань, які піднімали, найбільш актуальним для ОМС є продовження зарахування частини акцизного податку на реалізацію суб’єктами господарювання роздрібної торгівлі пального до місцевих бюджетів, що дасть змогу зберегти надійне джерело фінансування заходів та об’єктів соціальної та інженерної інфраструктури в населених пунктах (варто зауважити, що планові надходження до бюджету Володимира-Волинського від акцизного податку становлять близько 7-ми мільйонів гривень). Було прийняте рішення напрацювати прозорий механізм розподілу коштів Дорожнього фонду.

Ярослав Матвійчук розповів про те, що вдалося обговорити питання, важливі для Володимира-Волинського.За його словами, спільно із заступником міністра інфраструктури Наталією Форсюк говорили про ремонт вулиці Устилузької та дороги між Устилугом та Володимиром. У міністерстві розглядають варіанти залучення польського кредиту на ці роботи у наступному році.

Також заступник міністра пропонує частину коштів Дорожнього фонду спрямувати на дороги територіального значення – у нашому місті це дорога на вулиці Зимнівська.

Загалом проєкт Державного бюджету на 2020-ий рік передбачає виділення 69,7 мільярдів гривень на Дорожній фонд, з яких 38 мільярдів гривень піде на розвиток мережі та утримання автомобільних доріг державного значення та 22,2 мільярди буде спрямовано на будівництво та ремонт доріг місцевого значення.

Під час засідання піднімали питання оплати праці молодим вчителям, тим, які є найбільш незахищеними. Йшла мова про підтримку молодих спеціалістів та надбавку до заробітної плати вихователям дошкільних навчальних закладів.

Представники місцевих громад сподіваються, що їх пропозиції врахують на державному рівні.

Читайте також: У Володимирі перевізники перекрили дорогу: вимагають підняття тарифів






 

Коментар
25/04/2024 Середа
24.04.2024