18 листопада: яке сьогодні свято, до кого йдемо святкувати

18 Листопада 2019, 08:37
797

Доброго ранку, дорогі читачі!

Сьогодні понеділок, 18 листопада.

Будуючи плани на завтра, ми намічаємо ціль. Думаючи про майбутній рік – вигадуємо мрію. 

Нехай у вашому житті буде велика мета, яка допоможу рухатися вперед і велика мрія, яка стимулюватиме здійматися над буденністю!

18 листопада День ангела відзначають Григорій, Галактіон, Гурій, Олександр.

Нині  День сержанта Збройних Сил України. Свято встановлено офіційно про що йдеться в Указі Президента України №153/2019 від 19 квітня 2019 року.

Раніше День сержанта в Україні відзначався згідно з наказом Міністра оборони від 10 лютого 2009 року. Це професійне свято було введено з метою підтримки і підвищення престижу військової служби за контрактом на посаді сержантського і старшинського складу, а також подальшого патріотичного виховання військових кадрів України. 

День професійного сержанта у Збройних Силах України, згідно з відповідним наказом, було заведено відзначати в першу п’ятницю березня. Зараз – щороку 18 листопада.

Сьогодні День народження Діда МорозаЦе хоч і вельми умовна, але цілком конкретна дата в наших календарях.

Згідно з повір'ями Дід Мороз народився саме з приходом зими. На територію, де до нині проживають нащадки давніх слов’янських племен, зима приходить як і раніше – 18 листопада, тому проблем з визначенням дати народження цієї чудесної і дивовижною особистості просто не виникло. 

У православній церкві 18 листопада вшановують пам'ять Іони – святого й архієпископа Львівського і Великоновгородського, відомого також як ігумен Отенської пустелі. 

У день Іони дівчата зазвичай молилися святому для того щоб знайти хороших чоловіків. Було прийнято розкидати у дворі монетки, щоб залучити нареченого в свій будинок. Хлопці своєю чергою теж виявляли активність і запрошували дівчат на гуляння, які іноді тривали до самого ранку.

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024