Володимирські школярі на один день «взяли» в свої руки владу у місті

20 Листопада 2019, 17:46
1403

Виконавчий комітет Володимир-Волинської міської ради долучився до акції глобальної ініціативи ЮНІСЕФ «Дитяча сесія» – традиційного міжнародного заходу, який відбувається 20 листопада з нагоди Всесвітнього дня дитини і 30-річчя Конвенції Організацій Об’єднаних націй про права дитини. 

Підтримуючи ініціативу «Громада, дружня до дітей і молоді», Володимир-Волинська міська рада взяла участь у цьому важливому міжнародному русі, - інформують на офіційному сайті міста.

У цей день лідери учнівського самоврядування закладів загальної середньої освіти Володимира-Волинського мали можливість побути на місці керівників і зазирнути за куліси управлінських процесів.

Розпочалося все о 8:00 у малому залі міськради з наради, у якій взяли участь школярі. Після цього активну молодь запросили на відкритий діалог з очільником міста Петром Саганюком. В короткому повідомленні він розповів, як став міським головою, та докладніше ознайомив підлітків з роботою органу місцевого самоврядування.

Під час діалогу лунало чимало побажань і пропозицій щодо розвитку спорту, реалізації ідей дітей, інших позитивних змін у Володимирі-Волинському. Старшокласників хвилювали питання забезпечення школи №2 спортивним майданчиком, створення арт-простору для молоді, де б вона могла навчатись реалізовувати проєкти, створення в місті притулку для тварин тощо.

Жодне питання дітей не залишилось поза увагою міського голови, на завершення він подякував учням за активність та приємне спілкування.

1





Далі лідерам учнівського самоврядування провели навчальну екскурсію до Центру надання адміністративних послуг. Директор установи Алла Троць люб‘язно ознайомила підлітків із сервісами, переліком послуг, режимом роботи, можливостями доступу до інформації людей з різними потребами. Дітей цікавили кваліфікаційні вимоги до кандидатів на зайняття вакантних посад в ЦНАПі, особливості роботи на рецепції, питання універсальності адміністраторів. 

Учні мали можливість дізнатися більше інформації про порядок надання послуг, а також відвідали зали, в яких відбувається прийом документів.





Також діти побували у відділах державної реєстрації, майнових і земельних ресурсів. Керівники відділів Ольга Козачук та Лариса Процька розказали про свою роботу та завдання, які стоять перед ними на найближчий час.




Начальник управління містобудування і архітектури Тарас Киба поінформував про нові концепції та бачення щодо реконструкції площі Героїв у Володимирі-Волинському з показом слайдів майбутнього її вигляду, а також відповів на питання щодо стану виконання робіт на річці Риловиця, облагородження парків та скверів міста.



Активно обговорювали питання організаційного забезпечення підготовки до сесій з секретарем міської ради – заступником міського голови Олегом Свідерським, який розповів підліткам про основні принципи місцевого самоврядування, питання виборності, законності та гласності роботи міської ради, роботу депутатів на своїх виборчих округах.

У великій залі міської ради кожен з представників дитячої делегації міг обрати своє «робоче місце». Юні  «депутати» дізналися, скільки народних обранців працює у міській раді, як ухвалюються важливі для міста рішення, мали можливість ознайомитися з системою голосування і навчилися нею користуватися.

Читайте також: Володимирські школярі відвідали підприємство, яке виготовляє чисті кімнати

За проєкт рішення щодо необхідності проведення таких заходів, як «Дитяча сесія», учнями було проголосовано одноголосно.

Організували захід керуюча справами виконавчого комітету Володимир-Волинської міської ради Ірина Ліщук спільно з управлінням освіти, молоді та спорту. Участь у ньому дозволила юним володимир-волинцям відчути себе залученими в серйозні процеси, а управлінцям – прислухатися до дітей і їхніх потреб.

Загалом же «Дитячі сесії» в Україні провели 25 громад, в яких керівники органів місцевого самоврядування, департаментів та управлінь на один день поступилися своїм місцем дітям і прислухалися до їхніх порад щодо ухвалення ключових рішень.

Читайте також: У Заріччя і Володимира є багато спільного, – Петро Саганюк про приєднання села до громади міста









Коментар
24/04/2024 Вівторок
23.04.2024