У Володимирі стартував Всеукраїнський конкурс професійної майстерності «WorldSkills Ukraine 2019»

21 Листопада 2019, 16:21
2529

У Володимирі-Волинському на базі професійного училища стартував І етап Всеукраїнського конкурсу професійної майстерності «WorldSkills Ukraine 2019» з компетенції «Електромонтажні роботи».

21 листопада в актовому залі училища відбулося урочисте відкриття конкурсу, – інформують на офіційному сайті міста.

З вітальними словами до учасників конкурсу та усіх присутніх звернулися заступник директора НМЦ ПТО Інна Семенюк та керуюча справами виконавчого комітету Володимир-Волинської міської ради Ірина Ліщук. Серед запрошених на відкриття  – начальник управління освіти, молоді та спорту виконавчого комітету міськради В'ячеслав Петрук, методист НМЦ ПТО у Волинській області Георгій Грушка.

У Волинській області конкурс проходитиме на п’яти локаціях: ПрАТ «Едельвіка», ДПТНЗ «Луцьке ВПУ», Володимир-Волинське ВПУ, ДПТНЗ «Камінь-Каширське ВПУ», Торчинський професійний ліцей. Упродовж семи днів кращі з кращих представлятимуть унікальність своєї професії та доводитимуть експертам і журі, що саме вони гідні перемоги.

Заступник директора НМЦ ПТО Інна Семенюк повідомила, що переможець представлятиме Волинь у складі регіональної команди на Всеукраїнському конкурсі.

«Ми пишаємося, що Володимир-Волинське ВПУ вже має переможців на «WorldSkills Ukraine». А сьогодні хай переможе найкращий...», – звернулась до молоді керуюча справами виконавчого комітету Ірина Ліщук.

Упродовж чотирьох годин учасники демонструватимуть свої професійні вміння та навички, виконуючи конкурсні завдання. Їх роботу оцінить професійне незалежне журі, яке й обере переможця.

 Нагадаємо, минулоріч учень Володимир-Волинського вищого професійного училища Микола Хропот виборов перемогу на Всеукраїнському конкурсі професійної майстерності «WorldSkills International 2018».

Довідково:

«WorldSkills Ukraine» – це наймасштабніші змагання з робітничих професій, що проводяться для учнів, студентів та молодих працівників. Вперше конкурс було проведено в 2016 році. З того часу він став невід’ємною частиною української системи освіти та молодіжного життя.

Worldskills допомагає не тільки впровадженню кращих міжнародних практик у навчання та державно-приватне партнерство, а й сприяє підвищенню профорієнтації молоді, престижності робітничих професій та професійної освіти.

Читайте також: Вихованець Володимир-Волинського ВПУ виборов «золото» на Всеукраїнському конкурсі профмайстерності





 

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024