У Володимирі-Волинському буде базова лікарня першого рівня

27 Листопада 2019, 14:57
Лікарня в Нововолинську 1682
Лікарня в Нововолинську

На засіданні госпітальної ради було прийняте рішення, що базова лікарня другого рівня буде у Нововолинську, а першого – у Володимирі-Волинському.

До засідання госпітальної ради, яке відбулося 26 листопада, працювала робоча група, яка дала свої пропозиції. У її складі – головні лікарі Нововолинська, Володимир-Волинська, Іванич та Локач і по одному представнику з органів місцевого самоврядування, – повідомляють на сайті Нововолинської міської ради.

Дискусійним було обговорення питання щодо місця розташування базових лікарень другого та першого рівнів.

Представники з Володимир-Волинського наполягали на тому, аби подати на затвердження в обласне управління охорони здоров’я, відповідно – у Міністерство охорони здоров’я України ­ – дві базові лікарні другого рівня, зокрема, у Нововолинську та у Володимирі-Волинську, або ж у цих містах створити базові лікарні першого рівнів.

Представники міської влади Нововолинська в свою чергу зазначили, що на 2 базові лікарні другого рівня не вистачає населення, адже в Нововолинський госпітальний округ входить менш як 200 тисяч населення, а така лікарня розрахована на 120 тисяч населення.

У процесі тривалих дискусій все ж таки досягнули консенсусу. І за результатами голосування 11 членів госпітальної ради із 20 підтримали пропозицію нововолинців про те, що базова лікарня другого рівня, яка надаватиме спеціалізовану допомогу, буде у Нововолинську, а базова лікарня першого рівня – у Володимир- Волинському.

Лікарні, які надаватимуть планову, реабілітаційну, хоспісну допомогу знаходитимуться в Іваничах та Локачах

Рішення госпітальної ради направили в обласне управління охорони здоров’я.

Читайте також: Розпочалась робота над створенням перспективного плану розвитку Нововолинського госпітального округу

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024