Інспектори рибохорони патрулюють річку Лугу після зариблення

11 Грудня 2019, 11:00
3171

Задля контролю за незаконним виловом випущеної риби територію зариблення на річці Луга патрулюють рибоохоронці.

Державні інспектори стежать, щоб робота з вселення водних біоресурсів не виявилася марною і зариблення принесло свої позитивні результати, – інформує прес-служба рибоохоронного патруля Волинської області.

Для цього проводяться бесіди з рибалками щодо заборони рибальства в радіусі 200 метрів від місця вселення малька та інформують про правила любительського та спортивного рибальства, зокрема про добову норму та зимувальні ями.

Нагадаємо, 7 грудня відбулося зариблення річки Луга у місті Володимирі-Волинському. У водойму вселили майже тонну малька білого амура.

Зариблення відбувалося за рахунок місцевого самоврядування в рамках програми з охорони навколишнього середовища.

Вселення здійснювали як для відтворення іхтіофауни водойми, так і для поліпшення екологічної обстановки, адже зазначений вид риб є цінним біомеліоратором, що зменшує ступінь заростання водного об’єкту вищою водною рослинністю.

«Велике значення для відновлення рибогосподарського потенціалу та підтримання сталих запасів риби у водних об’єктах має штучне відтворення. Шляхом вселення водних біоресурсів формується суттєва частка загальної рибопродукції, здійснюється вагоме поповнення природних популяцій аборигенних і рослиноїдних видів риб та поліпшується екологічна ситуація на водоймах. Такі акції є життєво необхідними для наших водойм, тому державні інспектори рибоохорони робитимуть все можливе, щоб зберегти вселені водні біоресурси та завадити порушенням на водоймі», – прокоментував начальник рибоохоронного патруля Тарас Куньчик.

Управління Держрибагентства у Волинській області закликає громадян брати участь у збереженні рибних запасів, особливо в місцях зариблення. Якщо ви помітили порушення правил рибальства просимо невідкладно повідомляти на «гарячу лінію» відомства: (067)360-78-40.

Довідково:

Білий амур – цінна промислова риба родини коропових, яка досягає значних розмірів. В Україні його розводять, зариблюючи водойми для того, щоб очистити воду від макрофітів (вищі водяні рослини). Тому ця риба отримала ще одну назву – «трав’яний короп». Батьківщина білого амура – Східна Азія, де він поширений в середній та нижній течії р. Амур, її притоках – Уссурі та Сунгарі, оз. Ханка та річках Китаю. У 1953 році цю рибу було завезено в Україну і на даний час вона поширена практично у всіх водоймах.

Вкрай висока популярність білого амура більшою мірою пов’язана з його раціоном харчування. Він рослиноїдний, проте будучи мальком, риба харчується мікроорганізмами. Вища водна рослинність починає входити в раціон трав’яного коропа, коли він досягає одного року. Віддає перевагу молодій і м’якій рослинності. Зариблення водойм білим амуром набуло масового характеру для знищення водної рослинності у зарослих ставках та водоймах.

Читайте також: У Володимирі депутати та працівники виконкому зариблювали Лугу





 

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024