Судили залізничника, який купував на Володимирщині крадене дизпаливо

11 Грудня 2019, 17:00
1968 Джерело: Фотоілюстрація

Залізничнику, який з жовтня 2018 року регулярно купував дизпаливо, що зливали з потяга у селі Рокитниця Володимир-Волиського району, присудили 20 тисяч гривень штрафу.

Про це йдеться у вироку Володимир-Волинського міського суду Волинської області, – передає Конкурент.

Із жовтня 2018 року по квітень 2019 року старший оглядач-ремонтник вагонів ВСП «Експлуатаційне вагонне депо Ковель» на території залізничної станції «Ізов» «Львівська залізниця», що в селі Рокитниця Володимир-Волинського району, регулярно купував у машиністів тепловозу підрозділу «Локомотивне депо Ковель» дизельне паливо. Чоловік розумів, що дизпаливо машиністи одержали злочинним шляхом – незаконно з паливного бака тепловоза, та привласнили. 

Так, загалом протягом року ремонтник незаконно купив у машиністів 1950 літрів на суму 35 100 грн. Частину дизпалива чоловік збував за вищою ціною.

До початку підготовчого судового розгляду між прокурором у кримінальному провадженні та обвинуваченим було укладено угоду про визнання винуватості. До того ж, ремонтник ковельського депо визнав себе винуватим та щиро розкаявся.

В результаті суд затвердив угоду про визнання винуватості та визнав оглядача-ремонтника винним у вчиненні злочину, передбаченого ст.198 КК України (Придбання або збут майна, завідомо здобутого злочинним шляхом) та призначив покарання із застосуванням ч. 1 ст. 69 КК України, у виді штрафу в розмірі 1177 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить 20 009 гривень.

Нагадаємо, нещодавно прокуратура області інформувала про те, що машиністи локомотивів рухомого складу філії «Львівська залізниця», систематично викрадали з локомотивів дизельне пальне з потяга «Володимир-Волинський–Устилуг». Таким чином вони привласнили 5 тонн пального вартістю понад 131 тисяч гривень.

Читайте також: На Володимирщині судитимуть залізничників, які зливали пальне з потяга

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024