Володимир: у релігійної громади хочуть забрати приміщення

13 Грудня 2019, 15:36
1538 Джерело: фото ілюстративне

Два роки тому депутати Володимир-Волинської міської ради проголосували за надання місцевій релігійній громаді в користування будинок на вулиці Шахтарській, а нещодавно ця ж релігійна громада подала до суду на стягнення з міськради більше 600 тисяч гривень.

Про це під час озвучення свого депутатського запиту на нещодавньому засіданні сесії міської ради повідомив депутат Василь Сусік, - пише БУГ.

Обранці громади підтримали запит депутата до міського голови щодо скасування договору про надання в безоплатне користування приміщення релігійній громаді Мучениць Віри, Надії, Любові та матері їх Софії Української Православної Церкви (Православної церкви України) міста Володимир-Волинський.

«Це викликало обурення і непорозуміння. Це замах на безпідставне стягнення з місцевого бюджету. Пункт 3.2.4 договору дає релігійній громаді право на відшкодування вартості витрат щодо поліпшення майна. Подібних умов на території міста немає», – сказав Сусік.

За словами начальника управління ЖКГ Віктора Фіщука, станом на момент здачі в оренду приміщення вартувало 42 тисяч гривень. Згідно експертного звіту, майно поліпшено на 616 тисяч гривень.

«Ситуація дивна. 616 тисяч. Золоті стелі чи золотий унітаз встановили?», – додав депутат Ярослав Жук.

Читайте також: Грецька церква першою визнала ПЦУ: чому це важливо для України

Коментар
25/04/2024 Середа
24.04.2024