У Володимирі вшанували ліквідаторів наслідків аварії на Чорнобильській АЕС

14 Грудня 2019, 14:25
1685

Щороку 14 грудня, у день закінчення будівництва саркофага над зруйнованим четвертим енергоблоком Чорнобильської атомної електростанції, відзначають День вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС.

У Володимирі у п'ятницю 13 грудня учасники ліквідації аварії, заступник міського голови Лариса Кулікова та небайдужі краяни поклали квіти до підніжжя пам’ятного знаку ліквідаторам Чоронобильської АЕС та хвилиною мовчання вшанували пам’ять жертв Чорнобильської катастрофи, – інформує офіційний сайт міста.

Також квіти поклали до Дошки пам'яті загиблим в АТО і ООС.

Далі заходи продовжилися у культурно-мистецькому центрі.

Зі словами вдячності до героїв-ліквідаторів та членів їх сімей звернулася Лариса Кулікова. Зазначивши, що події Чорнобиля ніколи не зітруться в пам’яті десятків поколінь, а катастрофа назавжди залишиться спільним болем.

А також вручила очільниці Володимир-Волинської міської добровільної організації «Спілка Чорнобиль» Світлані Богайчук та її членам відзнаки і грошову допомогу.

Нагадаємо, вночі 26 квітня 1986 року сталася жахлива аварія на ЧАЕС. На четвертому енергоблоці електростанції прогримів потужний вибух, який повністю зруйнував реактор і в довкілля було викинуто велику кількість радіоактивних речовин.

Тисячі загиблих, тисячі тих, хто ліквідовував наслідки аварії, втратили своє здоров’я — така страшна ціна Чорнобильської трагедії.

І ось уже 33 рік біль і тривога Чорнобиля залишається в серцях українців. 

Фото – Павло Марходей. 











 

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024