На Володимирщині зустріли Вифлиємський вогонь миру

18 Грудня 2019, 16:33
1510

У Володимир-Волинський привезли Вифлиємський вогонь миру. Зустріч польської та української делегацій відбулася 18 грудня на мосту міжнародного пункту пропуску «Устилуг-Зосін».

Традиційно, харцери передали вогонь членам Волинського осередку Національної скаутської організації «Пласт». Разом із ними вогонь зустрічали перший заступник міського голови Ярослав Матвійчук, секретар міської ради, заступник міського голови Олег Свідерський, начальник управління освіти, молоді і спорту В'ячеслав Петрук, волонтер Корпусу Миру США Олунд Лейла Марі, місцеве духовенство й учні гімназії ім. О.Цинкаловського, – інформують на офіційному сайті міста.



Присутні взаємно віншувала один одного з прийдешніми святами, зичили миру, добра і злагоди, ну і звичайно ж, колядували.

Вітаючи усіх зі святами Олег Свідерський зазначив, що цей вогонь розійдеться у кожну нашу домівку, храми, лікарні, установи соціального захисту. А разом із його появою туди вселиться надія, добро і радість.

Своєю чергою, Ярослав Матвійчук звернув увагу присутніх, що зустріти Вифлиємський вогонь миру прибули і місцеві священники та військовий капелан, які передадуть цей вогонь і нашій військовій частині та військовослужбовцям у зону проведення операції Об’єднаних сил. А також побажав миру, злагоди, Божої ласки й благодаті польським та українським родинам.




Довідково:

Акцію започаткувала у 1986 році австрійська телерадіокомпанія ORF з міста Лінц. Із самого початку акція планувалася з метою підтримки неповносправних дітей та усіх, хто потребує допомоги та уваги в передріздвяний час. І одразу ж цю благородну справу взяли в свої руки скаути.

Щороку представники ORF та австрійські скаути беруть Вогонь на місці народження Ісуса Христа у Вифлеємі, а далі транспортують його літаком до Австрії. Після урочистостей у Віденському Кафедральному соборі естафета передається до сусідніх країн. Саме із рук в руки, від одного скаутського осередку до іншого, Вифлеємський вогонь долає безліч кордонів і потрапляє до всіх, хто чекає на світло тепла, миру, злагоди і сподівання, яке мандрує із заходу на схід, долаючи кордони і єднаючи християн у переддень Різдва Христового.

З 1998 року Вогонь офіційно передали в Україну на митному переході  від польських скаутів. З того часу пластуни щороку передають Вифлеємський вогонь миру у всі свої осередки, таким чином він потрапляє щороку в усі області України .

21 грудня 2013 року після молитви за Україну пластуни передали Вогонь учасникам Євромайдану на Майдані Незалежності, підтримавши цим мітингувальників.

З початком АТО (ООС), з 2014-го року пластуни щороку передають Вифлеємський вогонь миру захисникам у зону бойових дій на Сході Украіни. Разом з символічним Вогнем, пластуни передають і різдвяні подарунки захисникам у прифронтові міста, військові госпіталі, на блокпости, у бліндажі та окопи, в яких боронять мир українські воїни. 

Читайте також: Українські скаути передадуть володимирчанам Вифлеємський вогонь миру

Коментар
23/04/2024 Вівторок
23.04.2024
22.04.2024