Кого вітати зі святами та іменинами 23 грудня

23 Грудня 2019, 08:23
Усім гарного дня та чудового настрою! 1884
Усім гарного дня та чудового настрою!

Доброго ранку, читачі. Сьогодні початок нового робочого тижня – понеділок, 23 грудня.

В Україні 23 грудня є привід відзначити День військовослужбовців оперативного контролю всіх рівнів держави (також називається День штабних спеціальностей і військ спеціального зв'язку).

Система спеціального зв’язку є єдиною телекомунікаційною системою, яка забезпечує надійний, безперебійний засекречений зв’язок Верховного Головнокомандувача ЗСУ з командуванням ЗСУ в мирний та воєнний час, забезпечувати спеціальними видами зв’язку вищих посадових осіб держави, посадових осіб органів державної влади та місцевого самоврядування.

У світі відзначають День сноуборду, який проводиться щорічно 23 грудня. Це важливе свято для кожного сноубордера, а вперше День Сноуборду провели в Європі в 2006 році.

Іменини святкують Анатолій, Олексій, Яків, Констянтин, Михайло, Євген, Олександр, Петро, Степан, Сергій, Георгій, Іван, Олександра, Євдокія, Тетяна, Ангеліна, Анна.

Цей день в історії:

  • 1583 – В урочистих умовах Папа Римський Климентій VIII формально прийняв українську православну церкву під свою зверхність. Ця звістка викликала в Українічисленні протести й обурення — для широких мас ідея об’єднання всього християнства відступала перед загрозою латинізації і полонізації України.
  • 1873 – Засноване Наукове товариство імені Шевченка.
  • 1913 – 23 грудня 1913 року в Києві відбувся перший політ літака «Ілля Муромець», сконструйованого Ігорем Сікорським
  • 1991 – Незалежність України визнали Казахстан, Ліхтенштейн, Швейцарська Конфедерація і Коста-Рика. Встановлено дипломатичні відносини з Казахстаном.
  • 2015 – російські хакери здійснили Кібератаку на енергетичні компанії України.

Зокрема, 23 грудня вшановується пам’ять мучеників Мини, Єрмогена і Євграфа. Якщо цього дня іде дощ, то в давнину вважали, що і вся весна буде такою ж дощовою. Подальшу погоду визначали ще і за допомогою лісового гостя – зайця: якщо зайці приходили в сад, то зима обіцяла бути суровою. 

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024