Різдвяне Послання Преосвященного Матфея, єпископа Володимир-Волинського і Турійського

06 Січня 2020, 14:45
1339

Різдвяне Послання Преосвященного Матфея, єпископа Володимир-Волинського і Турійського пастирям, чернецтву і всім вірним чадам Володимир-Волинської єпархії Православної Церкви України

«Веселіться праведні, радійте
небеса,тремтіть радісно гори, бо
народився Христос!»
(зі стихир Різдва)

ХРИСТОС РОЖДАЄТЬСЯ !
Радісно і торжественно ми зустрічаєм свято Різдва Христового. З пришестям в світ Сина Божого звершилось спасіння людства, про яке пророкували пророки. Він став чоловіком, народившись від Пречистої Діви Марії, щоб показати нам шлях праведного життя, допомогти очиститись від гріха і відкрити врата Царства Небесного.
В своїй бесіді св. Іоан Золотоустий про Різдво говорить так: «Те, через що колись печалилися праотці і що провіщали пророки, що бажали бачити праведники, те сьогодні звершилося. «Бог на землі явився в плоті і перебував між людьми». Тому радіймо і веселімося, улюблені».
В ці святі різдвяні дні, коли ми прославляєм новонародженого Богомладенця Христа, Сина Божого, Сина людського, оспівуємо Його ангельським піснеспівом: «Слава на висоті Богу, і на землі мир, в людях благовоління», славимо Його в колядках наші серця переповнюються великою радістю, спокоєм і надією на милість Божу.
Своїм пришестям в світ Христос Спаситель не просто наблизився до людини, а й Сам прийняв тіло людське. Господь чекає від нас щоб ми наблизились до Нього всім своїм єством. Бути з Христом і в Христі-це значить любити Його і виконувати Його заповіді.
Сьогодні, стоячи у храмі, ми повинні благоговійно згадати , як у ніч Різдва ангели славили Бога, як вони сповістили пастухів про народження Христа: «Сьогодні народився вам у місті Давидовім Спаситель, Він же Христос Господь» (Лк. 2, 11). Ми повинні берегти пам'ять про те, як з’явилась Вифлиємська зірка, яка привела з далекого Сходу мудреців, аби вони поклонилися лежачому в яслях Богомладенцю Христу, принісши йому святі дари: золото, ладан і смирну. Ці євангельські події повинні пробудити наш розум, серце і душу та усвідомити, що Христос прийшов на землю заради нашого спасіння. Творець виконав свою обітницю перед людьми «Бог бо так полюбив світ, що Сина Свого Єдинородного дав, щоб кожен, хто вірує в Нього, не загинув, а жив життям вічним» (Ін. 3, 16)
Дорогі отці, брати і сестри, сердечно вітаю вас з Різдвом Христовим, Новим роком і прийдешнім Святим Богоявленням. Зичу усім кріпості духовної і тілесної, радості і достатку. Хай у кожне християнське серце Младенець Христос принесе Віру, Надію і Любов, щоб у нашій Україні та всьому світі запанував мир.
Вітаю військових 14 окремої механізованої бригади, які на Сході нашої держави охороняють кордони України. Ми молимось за вас і дякуємо за вашу жертовність.
Вітаю з Різдвом Христовим голову Волинської державної адміністрації Юрія Погуляйка, голову Волинської обласної ради Ірину Вахович, Володимир-Волинського міського голову Петра Саганюка, голів районних державних адміністрацій, міських, селищних, сільських рад, голів окремих територіальних громад . Бажаю мудрості у керуванні та невтомної праці задля процвітання України та її народу.
Дай, Боже, усім вам в радості провести Різдвяні свята, славлячи Новонародженого Христа.

ХРИСТОС РОЖДАЄТЬСЯ !
СЛАВІМО ЙОГО !
Преосвященний +МАТФЕЙ Єпископ Володимир-Волинський і Турійський

Різдво Христове 2020 рік. Місто Володимир-Волинський


 

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024