11 січня – найввічливіший день у році

11 Січня 2020, 08:00
1025

Міжнародний день «Дякую» щорічно відзначається 11 січня. Його по праву можна назвати одним із найбільш «ввічливих» свят у світі. Воно підкреслює важливість ввічливого ставлення до ближніх і всіх людей в цілому.

На жаль, усі ми іноді забуваємо про величезне значення хороших манер і не завжди дякуємо людям за гідні вчинки. Відомо, що просте слово «дякую» іноді означає більше, ніж будь-які матеріальні винагороди. Магія цього слова дарує нам позитивні емоції і надихає на нові дії. Тому існування такого свята цілком виправдане.

«Дякую» – одне з найголовніших слів в міжнародній лексиці. Воно вказується в усіх туристичних розмовниках, щоб людина, яка їде в подорож, могла розраховувати на якісне обслуговування в інших країнах і легко налагодила контакт з місцевим населенням. День «Дякую» відзначається в багатьох країнах.

Іменини 11 січня 

Цього дня іменини святкують: Анна (Ганна), Варвара, Горпина (Агриппіна), Євдокія, Євфросинія, Іван, Лаврентій, Марко, Мотрона, Наталія, Феофіл.

Народні прикмети

11 січня – період, коли мерехтливі зорі прогнозують холод. Вважається, що якщо 11 січня розпалити багаття у дворі, то разом з полінами згорять всі неприємності й прикрощі, тривоги і хвороби.

Цікаві і важливі події в Україні та світі 11 січня

1569 – в Англії, в соборі Св. Павла відбулася перша в світі лотерея.

1759 – у Філадельфії (штат Пенсільванія) розпочала роботу перша в США страхова компанія.

1909 – з Нью-Йорка до Філадельфії відправляються учасниці перших жіночих автоперегонів.

1922 – чотирнадцятирічний канадець Леонард Томпсон став першим в світі діабетиком, якого врятували від смерті за допомогою ін'єкції екстракту підшлункової залози, в якому містився інсулін.

1960 – в СРСР створено Центр підготовки космонавтів.

2008 – Олексій Михайличенко призначений головним тренером збірної України з футболу.

Хто народився 11 січня

1859 – Джордж Керзон, англійський державний діяч, політик-консерватор. Автор «лінії Керзона», яка є основою сучасного кордону України з Польщею.

1875 – Рейнгольд Глієр, російський, український і радянський композитор, диригент, педагог.

1906 – народився Альберт Хофманн, швейцарський хімік і літератор, широко відомий як «батько-винахідник» наркотику ЛСД.

1958 – Ірина Дерюгіна, заслужений майстер спорту СРСР з художньої гімнастики. Двічі ставала абсолютною чемпіонкою світу – в 1977 і 1979 роках.

1972 – народився Костянтин Хабенський, російський актор театру і кіно.

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024