Володимирчанин, який грає на унікальному інструменті, став переможцем міжнародного конкурсу

14 Січня 2020, 10:00
Орест Лаць 2559
Орест Лаць

Вихованець Володимир-Волинської дитячої музичної школи Орест Лаць виборов І місце на Міжнародному конкурсі дитячої та юнацької творчості «Talents of the world».

Про це йдеться на сторінці закладу естетичного спрямування в Instagram.

ІІ Міжнародний конкурс дитячої та юнацької творчості «Talents of the world», якій проводиться у рамках проекту  «Міжнародна творча майстерня», відбувся 9-10 січня цього року у місті Санок (Республіка Польща)  .

Під час проведення  міжнародного конкурсу дитячої та юнацької творчості «Talents of the world», були організовані майстер-класі, презентації новітніх наукових, навчально-методичних і нотних видань, творчі зустрічі,  відкриті урокі, круглі столи, як для керівників так й для учасників конкурсу, які провели  провідні викладачі мистецьких шкіл, мистецьких вищих навчальних закладів, відомі виконавці, видатні діячі музичного мистецтва, композитори.

У конкурсі приймали участь представники країн: Польща, Білорусь, Румунія, Молдова, Україна. В склад журі увійшли провідні музиканти та викладачі з вищезгаданих країн.

Орест Лаць – вихованець викладача Івана Козлюка. Ще кілька років тому Орест був єдиним учнем музичної школи, який зумів опанувати цей унікальний інструмент – флейту Пана. Нині ж таких учнів у володимирській дитячій музичній школі – четверо.

Нагадаємо, Орест Лаць – лауреат Всеукраїнського конкурсу юних виконавців на духових інструментах(м. Івано-Франківськ) та обласного конкурсу «Волинська гуковиця» (м. Луцьк), учасник Всеукраїнського конкурсу «Нові імена України». Переможець обласного конкурсу виконавців на сопілці і флейті Пана 16.05.2018р. м.Луцьк.

Володар ІІ місця на відкритому Всеукраїнському конкурсі – фестивалі «Черкаські сурмачі» (13-15.04.2018р), ІІ місця на обласному огляді-конкурсі народно-інструментальної музики «Калинова сопілка» м.Ковель (24 лютого 2019 року), І місця на Міжнародному конкурсі виконавців на народних інструментах «Арт-Домінанта» м.Харків (03 квітня 2019р. ), ІІІ місця на конкурсі виконавців на сопілці та цимбалах «Волинська гуковиця» (24.05.2019р.) м.Луцьк. Викладач – Іван Козлюк, концертмейстер – Людмила Козак.

Довідково:

Легенда про створення флейти Пана сягає часів Древньої Греції. В Україні цей музичний інструмент називають «най» або «ребро». На ньому можна виконувати як народні пісні, класику, так і сучасні естрадні мелодії.

Читайте також: Володимирські музиканти - переможці та призери обласного конкурсу

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39