На Волині буде сім опорних лікарень

18 Січня 2020, 17:00
На Волині буде сім опорних лікарень 2238
На Волині буде сім опорних лікарень

Уряд затвердив перелік опорних лікарень в усіх регіонах країни.

Кабінет Міністрів України 15 січня прийняв розпорядження «Про затвердження переліку опорних закладів охорони здоров’я у госпітальних округах на період до 2023 року». Це дозволить покращити доступність медичної допомоги, сконцентрувати інвестиційні ресурси та розбудувати мережу надання медичних послуг в Україні, пише Урядовий портал.

Перелік опорних закладів визначений на основі відповідної Методики формування мережі робочою групою, яка була сформована МОЗ України за участю представників Національної служби здоров’я України, Міністерства розвитку громад та територій України, представників проекту USAID «Підтримка реформи охорони здоров’я» та обласних державних адміністрацій.

Однією з головних умов формування переліку стала доступність закладів для пацієнтів. Шлях до лікарні не повинен перевищувати 1 годину.

Читайте також: У Шацькому районі – один з найвищих показників захворюваності на грип та ГРВІ 

До переліку включили заклади охорони здоров’я, що відповідають вимогам або можуть бути підвищеними до багатопрофільних лікарень інтенсивного лікування першого або другого рівня, що забезпечуватимуть:

  • безпечність медичної допомоги на основі доказової медицини;
  • своєчасність доступу до медичної допомоги;
  • економічну ефективність, яка полягає у забезпеченні максимально можливої якості медичної допомоги за умови раціонального та ощадливого використання ресурсів.
  • Ці заклади матимуть належне робоче навантаження та забезпечать належний рівень безпеки пацієнта.

Таким чином, до списку внесли медичні заклади, які відповідають вимогам і можуть забезпечити належну і своєчасну допомогу пацієнта.

Читайте також:Що таке вакцинація: прихована небезпека чи благо цивілізації

Загалом, було затверджено 211 опорних медустанов, із них у Вінницькій – десять, Волинській – сім, Дніпропетровській – п’ятнадцять,  Донецькій – одинадцять, Житомирській – шість, Закарпатській – вісім, Запорізькій – дев’ять, Івано-Франківській – дев’ять, Київській – тринадцять,  Кіровоградській – сім, Луганській – п’ять, Львівській – дев’ять, Миколаївській – шість, Одеській – тринадцять, Полтавській – вісім, Рівненській – сім, Сумській – сім, Тернопільській – шість, Харківській – п’ятнадцять, Херсонській – вісім, Хмельницькій – десять, Черкаській – вісім, Чернівецькій – п’ять і Чернігівській області – дев’ять.

Нагадаємо, що восени за ініціативою Кабінету Міністрів України були змодельовані мережі надання всіх публічних сервісів та послуг, таких як освіта, медицина, соціальні послуги, адміністративні послуги і т.д. в кожній області.

Остаточно перелік опорних лікарень Волині буде відомий у лютому.

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024