Яку з громад можуть приєднати до Володимира-Волинського

24 Січня 2020, 16:30
Яку з волинських громад можуть приєднати до міста 2274
Яку з волинських громад можуть приєднати до міста

У Міністерстві розвитку громад та територій України відбулась нарада, де обговорили проблемні питання та визначили шляхи спільної роботи у напрямку децентралізації

Участь у нараді, під час якої підняли тему можливого приєднання до Володимира-Волинського навколишніх ОТГ, взяв перший заступник міського голови Володимира-Волинського Ярослав Матвійчук.

У ході засідання були запропоновані рекомендації щодо процесів об’єднання громад, а також розглянуті ряд проблемних питань навколо перспективи формування нової системи адміністративно-територіального устрою.

Зокрема, важливим для нашого міста моментом став розгляд пропозиції Волинської ОДА щодо приєднання Зарічанської ОТГ до Володимира-Волинського. Обгрунтовану доповідь з цього питання озвучив Ярослав Матвійчук, наголосивши, що згадана громада вже має чимало спільних напрацювань з містом в розвитку соціально-економічних відносин, працює за міжмуніципальними угодами про співробітництво в галузях освіти, медицини та житлово-комунального господарства. До того ж у Володимирі-Волинському функціонує єдиний в області міськрайонний ЦНАП, де надають послуги мешканцям громад району.

Варто зазначити, що позицію щодо приєднання Зарічанської ОТГ до Володимира-Волинського підтримали Асоціація міст України та експерт з місцевого самоврядування Василь Гром.

Заступник міністра розвитку громад та територій України В’ячеслав Негода поставив акцент на необхідності об’єднання ОТГ з містом із метою вдосконалення фінансової співпраці та спільного вирішення важливих інфраструктурних проєктів.

Читайте також: У Володимирі підпишуть Меморандуму про співпрацю із Фондом енергоефективності






 

Коментарі
24 Січня 2020, 20:26
А ви в людей спитали, чи вони цього хочуть? Чи плювати на їхню думку?
Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024