Прокуратура зацікавилась керівником підприємства у Володимирі, який «переплатив» за бульдозер

28 Січня 2020, 13:30
Керівник волинського підприємства  «переплатив» за бульдозер 1472
Керівник волинського підприємства «переплатив» за бульдозер

Директору одного з комунальних підприємств Володимира-Волинського повідомили про підозру у службовому підробленні й розтраті понад 840 тисяч гривень.

У процесі виготовлення проектно-кошторисної документації будівництва ІІІ черги полігону твердих відходів у Володимирі-Волинському посадовець включив у кошторис не передбачену проектом потребу закупівлі бульдозера за завищеною ціною і затвердив цей кошторис із внесеною до нього завідомо недостовірною інформацією, - інформує пресслужба прокуратури області. 

Згодом, здійснюючи закупівлі для будівництва, директор підприємства закупив бульдозер, вартість якого становила 277 тис. грн, за ціною понад 1 млн 120 тис. грн, розтративши в такий спосіб більш ніж 844 тис. грн.

Унаслідок безпідставного придбання техніки бюджету Володимир-Волинської міської ради завдано матеріальної шкоди в особливо великому розмірі.

Директору комунального підприємства повідомили про підозру у службовому підробленні та розтраті чужого майна в особливо великих розмірах, шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем.

Триває досудове розслідування.

До слова, за вчинення таких злочинів Кримінальним кодексом України передбачено покарання аж до 12 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років і з конфіскацією майна.

Читайте також: У Володимирі-Волинському «накрили» підпільне казино

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39