Депутати Зарічанської ОТГ – проти приєднання громади до Володимира

29 Січня 2020, 17:15
20 січня відбулася позачергова сесія у Зарічанській ОТГ 1258
20 січня відбулася позачергова сесія у Зарічанській ОТГ

У середу 29 січня відбулося позачергове засідання сесії Зарічанської сільської ради.

На сесії депутати виступили проти приєднання Зарічанської ОТГ до міста Володимира-Волинського, – інформує БУГ.

Депутати виступають проти примусового об’єднання з містом і тому вирішили звернутися до представників влади країни, народного депутата від виборчого округу та Волинської ОДА.

Також депутати запропонували зібрати підписи мешканців Зарічанської ОТГ проти об’єднання та організувати поїздку до Волинської ОДА, щоб висловити свою чітку позицію, а якщо там не почують, то збиратись до столиці.

Як розповів голова громади Ігор Пальонка, за два роки існування громади вдалося зробити багато і вирішити ті проблеми, які не вирішувалися роками.

Депутати висловили думку, що якщо ОТГ увійде до складу міста, то нікому не буде діла до віддалених сіл.

Нагадаємо, нещодавно у  Міністерстві розвитку громад та територій України відбулась нарада, де обговорили проблемні питання та визначили шляхи спільної роботи у напрямку децентралізації. Волинська ОДА. Зокрема, важливим моментом став розгляд пропозиції Волинської ОДА щодо приєднання Зарічанської ОТГ до Володимира-Волинського.

Варто зазначити, що позицію щодо приєднання Зарічанської ОТГ до Володимира-Волинського підтримали Асоціація міст України та експерт з місцевого самоврядування Василь Гром.

Читайте також: Яку з громад можуть приєднати до Володимира-Волинського











 

Коментар
24/04/2024 Середа
24.04.2024