4 лютого: вітайте з іменинами Тимофія

04 Лютого 2020, 08:00
З добрим ранечком! 879
З добрим ранечком!

Доброго ранку, шановні читачі. Сьогодні вівторок, 4 лютого.

Нехай цей день принесе вам багато позитивних емоцій, а поряд будуть тільки хороші люди.

Сьогодні Тимофія – учня апостола Павла і першого єпископа Ефеса. В народі цей день називали Тимофієм-Напівзимником. Вважалося, що Тимофій приносить останню порцію сильних морозів, які не поступаються і йорданським. Існували й прикмети: «Якщо схопиться хурделиця, то весь тиждень буде негожий; коли ж опівдні усміхнеться сонце, то закличе в гості ранню весну». Дивилися і на шибки: коли на них були візерунки – зима не скоро піде. Щоправда, казали, що «Тимофій зимі роги збиває».

Іменинники сьогодні Тимофій, Гаврило, Леонтій, Петро.

29-30-ий місячні дні. Завтра новий місяць. Що вдієш – близькість місяця молодика спонукає до відпочинку. Найбільш активною і насиченою в цей період буде, як ви вже здогадалися, емоційна сфера. Актуальним є позбавлення від шкідливих звичок і застарілих методів поведінки. Дуже обачним сьогодні треба бути з обіцянками, різного роду повідомленнями, чутками. Надійною і безкоштовною вакциною проти зла і всіх його проявів буде налаштованість на добро і позитив. І не забудьте про борщ, адже він теж належить до «родини супових». Смачного понеділка!

Згідно з даними Центральної геофізичної обсерваторії України, найхолоднішим цей день у Києві був у 1911 році – -26,7, а найтеплішим у 2002 – +13,7.

Коментар
25/04/2024 Середа
24.04.2024