У Володимирі вшанували воїнів-інтернаціоналістів

16 Лютого 2020, 12:00
1175

У суботу 15 лютого на Володимирщині вшанували мужніх бійців, яким довелось нести нелегку військову службу під час локальних війн, що вирували у різних країнах світу. 

У цей день у храмі Юрія Переможця відбулась панахида за загиблими воїнами-земляками, яку відслужили настоятель Євген Шевчук та отець Микола Гінайло, – йдеться на офіційному сайті міста.

Опісля, пам’ятні заходи продовжились  біля пам’ятника воїнам-інтернаціоналістам, куди вшанувати хвилиною мовчання усіх, хто загинув на території інших держав, виконуючи свій обов’язок, а також покласти квіти  прийшли ветерани-афганці, учасники бойових дій, матері, батьки, вдови, діти загиблих на війні солдатів, а також близькі і рідні ветеранів.

Від імені міської влади до присутніх на урочистостях звернувся секретар міської ради, заступник міського голови Олег Свідерський, який зазначив, що живі завжди в боргу перед мертвими. І наші діти чи онуки мають знати своє історичне минуле, якнайбільше правди, нехай гіркої, але правди. За багаторічну активну громадську діяльність та з нагоди Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав вручив Подяки міського голови Сергію Бойковському, Анатолію Гордіюку та Леоніду Куфті.

Зі щирими словами вдячності звернувся до своїх побратимів і голова місцевого осередку ГО «Воїни Афганістану» Іван Омельчук, вручивши теж низку відзнак.

Завершилися заходи концертом тернопільського народного аматорського гурту «Долг» – лауреата міжнародних та всеукраїнських фестивалів патріотичної пісні. У складі гурту – воїни-інтернаціоналісти, які виконували свій обов’язок в ході локальних війн.






 

Коментар
25/04/2024 Середа
24.04.2024