Міжнародний день рідної мови: що святкуємо 21 лютого

21 Лютого 2020, 08:00
756

Доброго ранку, любі читачі. Сьогодні п'ятниця, 21 лютого.

Міжнародний день рідної мови

Міжнародний день рідної мови (International Mother Language Day), проголошений Генеральною конференцією ЮНЕСКО 17 листопада 1999 року, відзначається з 2000 року щорічно 21 лютого з метою сприяння мовній і культурній різноманітності і багатомовності.

І кожного року в рамках святкування Дня рідної мови у різних країнах проходять різноманітні заходи, присвячені певній темі і націлені на сприяння поваги, а також на заохочення і захист усіх мов (особливо мов, які перебувають на межі зникнення), лінгвістичного різноманіття та багатомовності.

Всесвітній день екскурсовода

Коли з’явилася ця професія, точно сказати не можна, але очевидно, що вона пов’язана з розвитком міждержавних відносин. З тих пір, як люди почали активно подорожувати, відвідувати різні міста і країни, їм стало складно обійтися без допомоги професійних гідів.

Іменини святкують Олександр, Андрій, Захар, Макар, Петро, Сава, Семен, Сергій, Степан, Федір.

У православній церкві шанують в цей день пам’ять святого Захарія Серповидця. Пророк отримав таке прізвисько, оскільки в одному з сновидінь побачив великий серп, що літає в повітрі, який виявився насправді сувоєм з написаними одкровеннями від Господа.

 

Коментар
25/04/2024 Середа
24.04.2024