У Володимирі на хабарі зловили інспектора патрульної поліції

26 Лютого 2020, 13:30
2772

Служба безпеки України викрила інспектора сектору реагування патрульної поліції Володимир-Волинського району ГУ Національної поліції у Волинській області, причетного до одержання неправомірної вигоди.

За попередніми даними слідства, посадовець налагодив механізм вимагання грошей з водіїв транспортних засобів, – інформує пресслужба управління СБУ у Волинській області.

За різні суми хабарів інспектор обіцяв громадянам не складати адміністративні протоколи про порушення правил дорожнього руху, а також «гарантував» повернення вилучених автомобілів. До протиправної діяльності фігурант залучав знайомих, зокрема, колишніх поліцейських, як посередників для одержання неправомірної вигоди. 

Правоохоронці затримали посередника згідно зі ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України на одній з вулиць міста Володимир-Волинський під час передачі йому хабаря у розмірі 5 тисяч гривень.

За вказану суму фігуранти обіцяли водію не притягувати його до відповідальності за керування автомобілем у стані алкогольного сп’яніння, а також повернути вилучені посвідчення водія та документи на реєстрацію транспортного засобу.

У межах кримінального провадження посереднику та інспектору сектору реагування патрульної поліції Володимир-Волинського району повідомлено про підозру за ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України.

Тривають слідчі дії для притягнення до відповідальності інших осіб, причетних до незаконної діяльності.

Викриття протиправного механізму проводилось спільно з Територіальним управлінням Державного бюро розслідувань, розташованим у місті Львів під процесуальним керівництвом прокуратури Волинської області.

Читайте також: Храм відкриють, священнику нададуть охорону – як вирішували релігійний конфлікт у Сусвалі





 

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024