Освітні заклади Володимира – під посиленим контролем через коронавірус

29 Лютого 2020, 14:00
1444

У Володимир-Волинській міській раді 28 лютого відбулося засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

Ключова тема обговорення – запобігання поширення коронавірусу на територію міста, а також виконання усіх необхідних дій та протиепідемічних заходів реагування на його поширення, – інформують у міській раді.

Так, учасники засідання визначили алгоритм дій на випадок надзвичайних ситуацій та для запобігання поширення захворювання.

Про заходи щодо запобігання можливого поширення короновіруса на території міста Володимира-Волинського інформували в.о. керівника комунального підприємства «Володимир-Волинське територіальне медичне об’єднання» Олександр Клачук, завідувач лабораторного центру Володимир-Волинського міськрайонного відділу ДУ «Волинський обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров’я» Валерій Онищук, начальниця Володимир-Волинського районного управління головного управління Держпродспоживслужби у Волинській області Надія Лозовицька, начальник управління освіти, молоді та спорту виконавчого комітету міської ради В'ячеслав Петрук, заступник начальника – начальник бюджетного відділу фінансового управління виконавчого комітету міської ради Ірина Томашук.

Нагадаємо, що у випадку виявлення вірусу у Володимирі-Волинському готові розгорнути 65 ліжко-місць в лікарні та виділяти кошти на захисні засоби з резервного фонду міста.  Уже проведені відповідні навчання персоналу.

Йшлося теж про здійснення посиленого контролю в освітніх закладах, зокрема, необхідності при появі найпоширеніших симптомів у дітей – підвищення температури, головний біль, кашель та утруднене дихання, – негайно вживати заходів щодо їх обстеження.

Також у міській раді нагадують про основні принципи зниження загального ризику вірусної інфекції:

– уникати тісного контакту з людьми, що страждають на гострі респіраторні інфекції;
– часто мити руки, особливо після прямого контакту з хворими людьми або їх оточенням;
– уникати тісного контакту з хворими тваринами на фермах або у дикій природі;
– люди з симптомами гострої респіраторної інфекції повинні дотримуватися правил етикету кашлю та респіраторної гігієни( тримати дистанцію, використовувати одноразові серветки при кашлі та чханні, мити частіше руки, максимально скоротити контакти з іншими людьми).

Варто зауважити, що у міській раді питання стану готовності профілактичних протиепідемічних заходів щодо попередження розповсюдження гострої респіраторної хвороби СОVID-2019 знаходиться на постійному контролі.




 

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024