Весна – час прибирати і озеленювати Володимир

03 Березня 2020, 16:52
1045 Джерело: Фотоілюстрація

У Володимирі-Волинському готуються прибрати місто після зими та упорядковувати зелені зони.

Про це йшлося під час щотижневої оперативної наради за участі першого заступника міського голови Ярослава Матвійчука, інформують у мерії.

«Визначено ряд місць, де будуть висаджені дерева, – це традиційно парки, сквери (ім.Ю.Гагаріна, «Слов’янський»), де ми щороку здійснюємо підсадку дерев. Також визначені крайні точки міста, як, наприклад, район вулиці Устилузької, район ПАКО й багато інших. Де можна брати дерева? В першу чергу, у нашому зеленому господарстві, також традиційно ми співпрацюємо з лісомисливськими господарствами. Беремо саджанці і в розсаднику у Гаразджі. Є можливість закупівлі великих дерев – два метри і більше. У наших господарствах є на сьогодні багато видів листяних дерев. Звісно, розглядаємо і більш дороговартісні варіанти. Порівнюємо наш зелений фонд з іншими містами. Є можливість проведення аналізу відповідності ґрунту до висадки зелених насаджень, адже дерева підбираються не лише за естетичним виглядом, а і у відношенні до середовища, де вони будуть рости. За таким принципом проводимо роботи і під час облаштування рекреаційної зони біля річки Риловиця», – зазначив перший заступник міського голови.

Йшлося також про те, що у квітні планують зробити підходи до острова в згаданій рекреаційній зоні. Також вирішується питання з облаштуванням автоматичного поливу, адже це тривалий і дороговартісний процес. Припускають, що роботи з облаштування рекреаційної зони біля річки Риловиця зможуть завершити вже в цьому році.

Читайте також: На Володимирщині зафіксували факт крадіжки газу

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024