У Володимирі вшанували Великого Кобзаря. ФОТО

10 Березня 2020, 18:00
1204

У культурно-мистецькому центрі Володимира-Волинського відбулися урочистості, приурочені до 206-ї річниці від дня народження відомої української постаті Тараса Шевченка.

На заході, організованому культурно-мистецьким центром спільно з педагогічним коледжем імені Агатангела Кримського, перед глядачами виступали ансамбль народної пісні «Розмай», вихованці зразкової студії вокального співу «Лодомир», дитячої музичної школи, поетичні твори декламували учні навчальних закладів міста, – йдеться на офіційному сайті міста.

Зі сцени звучали слова про те, що Тарас Шевченко  – велика і невмируща слава українського народу. У його особі український народ об’єднав найкращі риси й обрав співцем своєї історичної слави та гіркої долі, власних сподівань і прагнень. Під народні думи налаштовував свою ліру Кобзар, тому й оживало в його полум’яному слові все те, що таїлося в глибині душі народу.

Переповнена зала свідчила про шану та любов жителів до творчості Генія слова, а глядачі захоплювалися граційним виконанням українських народних композицій та сучасних постановок.

 На  завершення концертної програми  учасники спільно з присутніми у залі глядачами виконали священний «Заповіт».


1






 

Коментар
26/04/2024 Четвер
25.04.2024