На Володимирщині склали протокол на чоловіка, який рибалив забороненим знаряддям

11 Березня 2020, 11:30
1299

Представники Волинського рибоохоронного патруля днями здійснили рибоохоронний рейд на території гідрологічного заказника «Луга» і виявили грубе порушення правил рибальства.

Про це інформує Волинський рибоохоронний патруль у фейсбуці.

«7 березня біля 16.00 викрито громадянина, який здійснював вилов риби забороненим знаряддям, виготовленим із сіткоснастевих матеріалів, які не передбачені Правилами рибальства – «екраном». Інцидент стався на річці Луга, поблизу села П'ятидні Володимр-Волинського району. Порушник встиг виловити рибу: плітка – 5 екз., головень – 1 екз. Збитки, завдані водним біоресурсам, склали 900 грн.» – йдеться у повідомленні.

Довідково:
Розрахунок за незаконне добування водних біоресурсів у ПЗФ України здійснюється відповідно до постанови КМУ від «Про затвердження такс для обчислення розміру шкоди, заподіяної порушенням законодавства про природно-заповідний фонд». Так, компенсація за один екземпляр плітки становить 150 грн, головня – 150 грн

На особу оформлено адміністративний протокол за ч. 4 ст. 85 КУпАП. Матеріали справи направлено до суду для притягнення правопорушника до відповідальності. Знаряддя лову вилучено.

Волинський рибоохоронний патруль нагадує, що в управлінні Держрибагентства у Волинській області функціонує телефонна «гаряча лінія»: (067) 360 78 40. Про порушення правил рибальства та порядку придбання чи збуту риби прохання повідомляти за вказаним номером телефону.

Читайте також: На Володимирщині склали протоколи на чоловіків, які ловили раків





 

Коментар
18/04/2024 Четвер
18.04.2024