У Володимирі-Волинському оголосили карантин

11 Березня 2020, 20:49
Карантин 2110
Карантин

У Володимирі-Волинському до квітня навчальні та дошкільні заклади закриють на карантин.

Таке рішення було прийняте на засіданні комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, де обговорили виконання заходів, прийнятих на засіданні Кабміну через загрозу епідемії коронавірусної інфекції в Україні та для недопущення поширення COVID-19, – інформують у міській раді.

Учасники засідання комісії проінформували про стан захворюваності на ГРВІ в місті. Зокрема, генеральний директор КП «Володимир-Волинський центр первинної медичної допомоги» Катерина Чубок повідомила про те, що захворюваність на гострі респіраторні вірусні інфекції у Володимирі знизилась.

Її виступ доповнив начальник управління освіти, молоді та спорту Володимир-Волинської міської ради В'ячеслав Петрук, який доповів, що рівень відсутніх учнів коливається від 5 до 7 відсотків.

Під час засідання говорили про те, що в закладах освіти проводиться інформаційна кампанія щодо основних принципів зниження загального ризику вірусної інфекції. Йшлося теж про здійснення посиленого контролю в школах, зокрема, необхідності при появі найпоширеніших симптомів у дітей – підвищення температури, головний біль, кашель та утруднене дихання, – негайно вживати заходів щодо їх обстеження.

Заступник головного лікаря КП «Володимир-Волинське ТМО» з медичної частини Віталій Баюн поінформував, що серед хворих, які перебувають на стаціонарному лікуванні, підозр на інфікування коронавірусною інфекцією не зареєстровано.

У місті продовжують проводити протиепідемічні заходи щодо запобігання занесенню і поширенню випадків гострої респіраторної хвороби, спричиненої коронавірусом. 

Відтак, згідно розпорядження міського голови Петра Саганюка з 12 березня до 3 квітня у Володимирі-Волинському оголошено карантин.

Забороняється відвідування закладів освіти її здобувачами; проведення всіх масових заходів, у яких бере участь понад 200 осіб, крім заходів, необхідних для забезпечення роботи органів державної влади та органів місцевого самоврядування.

Спортивні заходи дозволяється проводити без участі глядачів (уболівальників).

Нагадаємо, що Кабінетом Міністрів України вирішено ввести обмеження на проведення масових заходів, у яких запланована участь 200 та більше осіб. Проведення спортивних заходів можливе без участі глядачів. Також заплановано введення карантину в закладах освіти строком на три тижні.

Читайте також:Карантин та заборона експорту товарів: українців убезпечують від коронавірусу





 

Коментарі
11 Березня 2020, 22:57
брехня, садок №2 (казка) працює
Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024