Поліцейські закликають подбати про безпеку дітей під час карантину

20 Березня 2020, 12:10
1205

Відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України в Україні запровадили карантин на період з 12 березня по 3 квітня 2020 року.

З цієї причини у міському відділі поліції дали поради, як діяти у цей період.

Карантинні заходи це не заборона перебувати дитині на вулиці, а заборона без крайньої необхідності знаходитися в людних місцях, переміщатися громадським транспортом, скупчуватися на гральних майданчиках.
Якщо просто через те, що дитині нудно, а Вам не цікаво (не хочеться, не знаєте як, набридло) з нею гратися (займатися, спілкуватися) дома - це привід разом пошукати чи винайти нові способи організації домашнього дозвілля, якими переповнені інтернет-ресурси на будь який смак, а не привід відправляти дитину до когось в гості чи тинятися по вулиці. ️

Не забувайте того, що  Ваша безвідповідальність та халатне відношення до здоров'я дитини в умовах карантину несе за собою адміністративну  відповідальність передбаченою (ч.1 ст. 184 КУпАП). Якщо призведуть до важких (летальних наслідків), зараження інших дітей в сім'ї - батьки відповідатимуть за ст. 166 ККУ. Окрім того, батьки несуть відповідальність за здоров'я дітей відповідно до Сімейного кодексу України, ЗУ “Про охорону дитинства”, ЗУ "Про освіту".Зробіть усе можливе, аби не поповнювати статистику дітей, які захворіли на коронавірус! 

Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024