Шахтарі перекрили трасу Нововолинськ – Володимир

16 Березня 2020, 12:30
1005

У Нововолинську поблизу ТЦ «Епіцентр» шахтарі блокують рух автомобілів на трасі Р-15.

Волинські гірники вимагають отримання від Міністерства енергетики та захисту довкілля наказу про звільнення т.в.о. генерального директора ДП «Волиньвугілля» Володимира Юрківа та відновлення порушених прав шахтарів, – інформує БУГ.

Мирну протестну акцію, в якій бере участь близько 50 осіб, назвали безстроковою. Напередодні надіслали повідомлення в поліцію, голові Волинської ОДА та меру Нововолинська, попередивши про свої наміри.

Нагадаємо, 10 березня шахтарі збиралися у будівлі ДП «Волиньвугілля» у Нововолинську на акцію протесту. Гірники емоційно розмовляли з т.в.о. генерального директора вугільного підприємства Юрківом, вимагали його звільнення, хорошого обладнання і зарплат.

По закінченні Юрків написав заяву на звільнення і, за його словами відправив, її електронною адресою в Міністерство.

Дотримання правопорядку на місці акції протесту забезпечують правоохоронці. Поліцейські зупиняють автомобілі та пропонують їм рухатися в об’їзд місця, де триває мітинг.

Окрім того, нещодавно стало відомо, що через збитковий видобуток вугілля і шкоду для екології міністерство енергетики та захисту навколишнього середовища планує закривати шахти, а гірникам – шукати нові робочі місця.

Читайте також: У Нововолинську шахтарі зібралися на акцію протесту







 

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024