У Володимирі говорили про легальне працевлаштування

16 Березня 2020, 17:00
671

У Володимир-Волинській міськрайонній філії Волинського обласного центру зайнятості відбувся семінар, в якому взяли участь безробітні громадяни та начальник відділу з питань праці управління соціального захисту населення Тетяна Ільницька.

На зустрічі говорили про легальне працевлаштування.

Йшлося про те, що легальне працевлаштування є гарантією соціального захисту. Людина, котра не оформила відносин з наймачем є незахищена перед законом та може сподіватися лише на добросовісність та чесність такого роботодавця. Але працівник немає гарантії, як поведе себе працедавець наступного дня. Від офіційного оформлення трудових відносин виграє і роботодавець, і найманий працівник. Перший - отримує людину, котра буде приносити прибуток, інший - офіційну заробітну плату та гарантії, які дають впевненість у завтрашньому дні. 

Тетяна Дмитрівна детально поінформувала учасників заходу про наслідки нелегального працевлаштування та отримання заробітної плати у «конверті». Також, звернули увагу на важливості набуття страхового стажу для майбутнього пенсійного забезпечення, про відповідальність роботодавців та можливості заощадити кошти підприємства дотримуючись законодавства про працю, порядок та умови проведення інспекційних відвідувань.
Особливу увагу приділила зміні підходів у роботі інспекторів праці, основне завдання яких нині – не боротьба з неформальною зайнятістю, а сприяння працівникам та роботодавцям в офіційному оформленні трудових відносин.

В кінці зустрічі у всіх присутніх була змога задати гості запитання, які особливо актуальні на сьогодні.

Коментар
24/04/2024 Середа
24.04.2024
23.04.2024